Alman Sol Parti Eş Başkanı Kipping: Em xemgîn in

20-02-2020
Rûdaw
Etiketler Katja Kipping Kürtçe mesaj Almanya Saldırı
A+ A-

Haber Merkezi - Alman Sol Parti Eş Genel Başkanı Katja Kipping, Almanya’da dün gece 11 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin Twitter hesabından, “Wir trauern, Yas tutuyoruz, Em xemgîn in #Hanau” açıklamasında bulundu.

Almanya’nın Hanau kentinde dün gece iki farklı kafeye düzenlenen silahlı saldırıda 11 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi de yaralanmıştı.

Almanya'da siyasiler Hanau’daki saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel olayla ilgili bilgi almak amacıyla Halle'deki bir etkinliğe yapacağı katılımı iptal etti.

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, saldırıya Twitter hesabından tepki gösterdi. Olayı “Korkunç bir suç” olarak nitelendiren Seibert, yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı diledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da “Hanau'daki korkunç olaylar hepimize acı Verdi” diyerek ölenlerin yakınlarına taziye, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Sosyal Demokrat Parti Eş Genel Başkanı Saskia Esken, “Çok uzun süre adını koymaktan çekindik: Almanya'da sağcı terör. Şoke olduk ve yas tutuyoruz. Tüm duygularımız kurbanlar, yakınları ve arkadaşlarıyla” ifadelerini kullandı.

Yeşiller Partili milletvekili Cem Özdemir "Dehşet içindeyim ve Üzgünüm. Bu korkunç olayın  kurbanlarının tüm yakınlarına güç diliyorum, tüm acil durum ekiplerine ve onlara destek olan tüm insanlara teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Sol Parti Eş Genel Başkanı Katja Kipping de Twitter hesabı üzerinden Türkçe, Almanca ve Kürtçe olarak “Yas tutuyoruz” diye yazdı.

Saldırganın radikal sağcı olduğu tahmin edilirken soruşturmayı Federal Başsavcılık üstlendi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli