CNN ekibi Taliban’ın silahlı üyeleri arasında kaldı

Haber Merkezi - Taliban'ın Afganistan’ın başkenti Kabil'i ele geçirmesinin ardından yaptığı canlı yayında örtündüğü görülen CNN International muhabiri Clarissa Ward ve ekibi bu kez de gösteri yapan kalabalığı kontrol etmek için ateş açan Taliban militanlarının arasında kaldı.

Clarissa Ward, olaydan sonra yaptığı açıklamada, "Etrafta bize yaklaşan Taliban savaşçıları vardı, bir adam yüzümü kapatmam için bana bağırıyordu, yoksa benimle konuşmazdı" dedi.

Taliban üyelerinim halka uyguladığı şiddeti anlatan CNN ekibi, bir militanın eline geçirdiği bir bisiklet kilidini kırbaç olarak kullandığını ve yoluna kim çıkarsa uzaklaştırmak için bu kırbacı kullandığını söyledi.  

Clarissa Ward, ayrıca bir militanın otomatik tüfeğinin emniyetini açarak havaya ateş açmak için hazırlık yaptığını gözlemdiklerini anlattı.

Hürriyet’in aktardığına göre bu görüntü karşısında CNN ekibi saniyeler içinde siper almak için koşmak zorunda kaldı. Taliban'ın CNN ekibiyle yüzleştiği anların görüntüleri yayınladı.

Sıradan bir sivil için dayanılmaz bir durum

İki Taliban üyesi de CNN yapımcısını telefonuyla video çekerken gördüğü zaman tüfeklerini kaldırarak saldırıya hazır bir şekilde gazetecilere doğru hücum ettiler. Ward, "Onu tabancayla dövmeye hazırlardı" dedi. Ancak başka bir Taliban üyesi araya girip diğerlerine Ward'ın ekibinin haber verme izni olan gazeteciler olduğunu söylediğinde, geçmelerine izin verildi.

Ward, "Her türlü çılgın durumu haber yaptım. Bu tam bir kargaşaydı. Çılgıncaydı. Sıradan bir sivil için dayanılmaz bir durumdu" ifadelerini kullandı.