Sol Partili Eşbaşkan Özdemir’e PKK flamasından yargılama

Haber Merkezi - Hamburg Eyalet Meclisi Sol Parti Grup Eşbaşkanı Cansu Özdemir, Almanya’da yasaklı PKK flamasını göründüğü bir fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaştığı için hakkında dava açıldı.

 

Cansu Özdemir, Almanya'da yasaklı olan PKK flamasının göründüğü bir fotoğrafı Twitter'da paylaştığı için hâkim karşısına çıkacak.

 

Özdemir'in yargılanacağı davanın görülmesine ekim ayı sonunda Hamburg-Altona İdare Mahkemesi'nde başlanacak.

 

Sol Partili Özdemir, Kasım 2017'de sosyal medya hesabında, "PKK yasağı kaldırılırsın” ifadelerine yer vererek, PKK'nin flamasının göründüğü bir fotoğraf paylaşmıştı.

 

Paylaşımı nedeniyle bin 500 euro tutarında para cezasına çarptırılan ve bu cezayı temyize götüren Cansu Özdemir bu nedenle hâkim karşısına çıkacak.

 

AB terör örgütleri listesinde yer alan ve 1993 yılından bu yana Almanya'da yasaklı olan PKK, ülkedeki dernekler yasası, yasaklı örgütlerin sembol ve flamalarının paylaşılmasını yasaklıyor.

 

Mahkeme sözcüsü bu suçu işleyenlerin bir yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği bilgisini paylaştı.

 

Hakkında başlatılan hukuki süreç üzerine Twitter hesabından 9 Mart 2018 tarihinde bir açıklama yapan Özdemir, Almanya'nın 1993 yılından bu yana yürürlükte olan yasakların kapsamını genişlettiğini, "Kürtlere ve Kürtlerin direnişiyle dayanışma gösterenlere yönelik baskıların yoğun bir şekilde arttığını” söylemişti.

 

"PKK'yı bir terör örgütü olarak görmüyorum” ifadelerine yer veren Özdemir, "Sözlerimin arkasındayım! PKK bir terör örgütü değildir, bu nedenle paylaşımımın arkasındayım” görüşünü ifade etmişti. (DW/ DA, EC)