Jeremy Corbyn'den Demirtaş'a teşekkür mesajı

19-06-2024
Etiketler Selahattin Taşdöğen Jeremy Corbyn İngiltere
A+ A-

Haber Merkezi - İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn, Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın destek mesajına teşekkür ederek, özgürlük, barış ve adalet için yürütülen mücadelenin önemini vurguladı.

İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri ve 4 Temmuz'da yapılacak genel seçimlerde bağımsız milletvekili adayı olan Jeremy Corbyn, yaklaşık 8 yıldır cezaevinde tutulan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kendisine gönderdiği destek mesajına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla teşekkür etti.

Corbyn, Selahattin Demirtaş'ın Edirne Cezaevi'nden gönderdiği destek mektubunun Türkçe ve İngilizce versiyonlarının fotoğrafıyla birlikte paylaştığı mesajında, "Haksız bir şekilde tutukluğunun devam ettiği Türk hapishanesinden yazdığı destek mektubu için Selahattin Demirtaş'a teşekkürler. Türkiye'de - ve dünya çapında - özgürlük, barış ve adalet için yürütülen mücadele egemen olmalı" ifadelerini kullandı.

Demirtaş da Corbyn'e, 4 Temmuz'daki seçimler için başarılar dileyerek ve İngiltere'deki dostlarının kendisini destekleyeceğine inandığını belirterek cevap vermişti.

Corbyn için aralarında Mehmet Ali Alabora ve Türkiye İşçi Partisi lideri Erkan Baş'ın da olduğu pek çok isim seçim kampanyasında Islıngton North'un mahallelerinde yaşayan Türkiyeli göçmenlerden oy istemişti.

Corbyn “Yoldaşım” dediği Mehmet Ali Bora’ya X hesabından teşekkür etti ve oy verme işlemine ilişkin bilgilendirme yaptı.  

İngiltere İşçi Partisi'nin (Labor Party) Keir Starmer'dan önceki lideri Jeremy Corbyn, İngiltere'de 4 Temmuz'da yapılacak genel seçimlere, 1983'ten beri parlementoda milletvekili olarak temsil ettiği Kuzey Londra'nın Islıngton North bölgesinden bağımsız aday olarak katılacak.

Ekim 2020'de "Yahudi düşmanlığı" iddiasıyla yürütülen bir soruşturma gerekçesiyle İşçi Partisi üyeliği askıya alınan Corbyn, bu seçimlere parti çatısı altında değil, tamamen bağımsız katılıyor. Corbyn, Mart 2023'te partisinin milletvekili adayı olmasını yasaklama kararı almasının ardından bu kararı aldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli