Putin: Rusya ya da Kuzey Kore’ye saldırı olursa karşılıklı yardımlaşma olacak

19-06-2024
Etiketler Putin Rusya Anlaşma Kuzey Kore Kim Jong-un
A+ A-

Haber Merkezi - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore'yle imzaladıkları kapsamlı ortaklık anlaşmasının, taraflardan birine saldırı halinde karşılıklı yardımlaşmayı öngördüğünü açıkladı.

Vladimir Putin 24 yıl aradan sonra Kuzey Kore'ye resmi ziyaret düzenliyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Kremlin'in internet sitesinde canlı yayınlanan görüşmesinin ardından başkent Pyongyang'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Putin, güvenlik ve uluslararası konuların bugünkü görüşmelerin önemli konuları olduğunu söyledi.

Putin, "Bugün imzalanan kapsamlı ortaklık anlaşması, diğer hususların yanı sıra, bu anlaşmanın taraflarından birine yönelik saldırı durumunda karşılıklı yardım sağlıyor" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, belgenin iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin de temelini oluşturduğunu vurguladı ve "Bugün imzalanan kapsamlı ortaklık anlaşması, diğer şeylerin yanı sıra, bu anlaşmanın taraflarından birine karşı saldırı durumunda karşılıklı yardım sağlıyor" dedi.

Kim Jong-un ise anlaşmanın "barışsever, doğası gereği savunmacı" olduğunu ve çok kutuplu bir dünyanın kurulmasını hızlandıracağını söyledi.

Kim Jong-un, "Bu güçlü anlaşma, iki ülke halklarının temel çıkarlarını korumak ve savunmak için tasarlanmış, gerçekten yapıcı, umut verici, yalnızca barışsever ve savunmacı nitelikte bir belgeden başka bir şey değildir. Bundan hiç şüphem yok (anlaşma) çok kutuplu yeni bir dünyanın kurulmasını hızlandıracak itici güç olacaktır" diye vurguladı.

Kuzey Kore lideri ayrıca anlaşmayı iki ülke arasında ekonomi, siyaset ve askeri konularda gelecekteki işbirliğinin temelini oluşturacak önemli bir belge olarak nitelendirdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli