Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’den İran Cumhurbaşkanı Reisi’ye ilişkin açıklama

19-05-2024
Etiketler İlhan Aliyev Azerbaycan Cumhurbaşkanı İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Helikopter kazası
A+ A-

Haber Merkezi – Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, baraj açılışına katıldıktan sonra helikopteri düşen  İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’ye ilişkin bir açıklama yaptı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İranlı mevkidaşı Reisi’yi taşıyan helikopterin uğradığı kazaya ilişkin yaptığı açıklamada  Azerbaycan’ın dost ve kardeş bir ülke olarak her türlü yardıma hazır olduğunu ifade etti.

X hesabından açıklama yapan Aliyev şunları dile getirdi:

“Bugün, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi dostane bir şekilde uğurladıktan sonra, üst düzey heyeti taşıyan bir helikopterin İran'a düştüğü haberi bizi derinden üzdü. Yüce Allah'a dualarımız Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetle birliktedir. Komşu, dost ve kardeş bir ülke olarak Azerbaycan Cumhuriyeti ihtiyaç duyulan her türlü yardımı sunmaya hazırdır.”

Aliyev ve Reisi, bu sabah iki ülke sınırında Kız Kalesi ve Hudaferin barajlarının açılışını yapmıştı.

Baraj açılışı töreni dönüşünde Reisi'yi taşıyan helikopterin hava şartları nedeniyle sert iniş yaptığı kaydedilmişti.

İran'daki helikopter kazası

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin, Azerbaycan sınırındaki baraj açılış töreni dönüşünde hava şartları nedeniyle sert iniş yaptığı kaydedilmişti.

İran Kızılayı, daha önce yaptığı açıklamada "kazanın" Kaleyber ve Verzigan arasında meydana geldiğini duyururken, İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, kurtarma ekiplerinin henüz bölgeye ulaşamadığını vurgulamıştı.

Doğu Azerbaycan Eyalet Vali Yardımcısı Cebbarali Zakiri, Reisi'nin konvoyundaki 3 helikopterden 2'sinin iniş yaptığını, birinin düştüğünü söylemişti.

Reisi'yi taşıyan helikopterde aralarında Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın da bulunduğu bazı yetkililerin olduğu bildirilmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli