Neçirvan Barzani, Münih’te SPD heyeti ile bir araya geldi

Erbil (Rûdaw) - Münih Güvenlik Konferansı’nın 3’üncü gününde temaslarına devam eden Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Alman Federal Meclisi Üyesi Nils Schmid liderliğindeki Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) milletvekillerinden oluşan bir heyet ile bir araya geldi.

Almanya Federal Meclisi Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz’un hazır bulunduğu toplantıda, “Kürdistan Bölgesi’nin durumu, Erbil-Bağdat ilişkileri ile sorunların çözümü için aralarındaki diyaloglar, Şengal ve mülteci kamplarında kalan Ezidilerin durumu” konuları ele alındı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamada, “Taraflar, Erbil-Bağdat sorunlarının çözülmesinin önemi ile Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi partiler arasında birlik ve aralarındaki sorunların çözülmesine duyulan ihtiyaç konusunda fikir birliğine vardırlar” denildi.

“Başkan Neçirvan Barzani, Ezidi Soykırımı’nı tanımasından ötürü Almanya’ya Kürdistan Bölgesi’nin teşekkürlerini iletti” denilen açıklamada Irak ve bölge genelinde yaşanan gelişmelerin de masaya yatırıldığı aktarıldı.

Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri, Asya, Orta Doğu, Afrika ve Latin Amerika'dan 40'tan fazla başkan ve başbakanın yanı sıra 90 savunma ve dışişleri bakanının katıldığı Münih Güvenlik Konferansı, dünyanın en büyük barış konferansı olarak kabul ediliyor.

17 Şubat’ta başlayan konferans, bugün sona erecek.