Danimarka’da 5 Kürt aday seçimleri kazandı

Danimarka (Rûdaw) - Danimarka'da 16 Kasım’da yapılan yerel seçim sonuçlarına göre 4 Kürt belediye meclisi üyeliğini kazandı, 1 Kürt aday da Kopenhag Bölge Meclisi üyeliğine seçildi.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a 15 km uzaklıktaki Albertslund kasabasında 3 farklı partiden aday olan 3 Kürt, belediye meclis üyesi oldu.

Danimarka Sosyalist Halk Partisi'nden Resul Küçükakın, Danimarka Sosyalist Partisi'nden Doğan Polat ile Liberal Sosyalist Parti'den Hediye Temiz, Albertslund Kent Konseyi üyeliğine seçilen Kürtler odu.

Danimarka Sosyalist Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski Gladsaxe Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Benli de belediye sınırlarında en çok oyu alan ikinci isim.

Erdoğan Mert ise Birlik Listesi'nin kazanan altı adayından biri. Mert partisini Danimarka'nın başkenti olan Kopenhag Bölge Konseyi'nde temsil edecek.

Ülkede seçimleri kazanan Kürt adaylar, 1960'ların ortalarında Danimarka'ya çalışmak için giden Orta Anadolu Kürtlerine dayanıyor.

Danimarka'da halk, 16 Kasım 2021'de belediye başkan ve meclis üyelikleri ile yerel hükümetleri belirlemek için sandık başına gitti. Rudaw’ın edindiği bilgilere göre farklı partilerden 60 Kürt aday da seçimlere katıldı ancak bunlardan sadece 5'i kazanabildi.