Lufthansa, Tel Aviv ve Tahran uçuşlarını askıya aldı

2 saat önce
Etiketler Almanya Lufthansa İsrail Tahran
A+ A-

Haber Merkezi - Alman hava yolu şirketi Lufthansa, İsrail'e giden tüm uçuşları iptal etti.

Alman havayolu şirketi Lufthansa tarafından yapılan açıklamada Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarının ardından bölgedeki gerilimin artması nedeniyle Tel Aviv ve Tahran'a 19 Eylül de dahil olmak üzere tüm uçuşların askıya aldığı ifade edildi.

Açıklamada, "Güvenlik durumundaki son değişiklik nedeniyle Lufthansa Grubu havayolları, Tel Aviv (TLV) ve Tahran (IKA) ile olan tüm bağlantıları derhal geçerli olmak üzere askıya almaya karar verdi. Bu, 19 Eylül'e kadar geçerlidir. Bu süre zarfında İsrail ve İran hava sahası da tüm Lufthansa Grup Havayolları tarafından bypass edilecektir" ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

Lübnan'da dün Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu biri çocuk dokuz kişinin hayatını kaybettiğini, 200 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıkladı.

Lübnanlı yetkililer ve Hizbullah olaydan İsrail’i sorumlu tutarken İsrail’den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Hizbullah ise ilk başta 2 üyesinin daha sonra 10 üyesinin daha patlamada öldüğünü açıkladı ve patlamalardan İsrail’i sorumlu tuttu.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın 7 Ekim 2023'teki 'Aksa Tufanı' saldırısı sonrası İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları sürerken, İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalarda da son günlerde gerilimin arttığı gözlemleniyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli