FLAŞ İDDİA - Türkiye’den IŞİD’lilere sahte pasaport!

18-09-2015
Rûdaw
Etiketler Türkiye IŞİD Sahte Pasaport Suriye
A+ A-

Haber Merkezi - IŞİD mensuplarının Avrupa'ya giden mültecilerin arasına karışabilmek için Türkiye'de sahte Suriye pasaportları aldığını iddia edildi.

 

İngiltere'de yayımlanan Daily Mail gazetesi, IŞİD’lilerin 2 bin ABD dolar karşılığında Türkiye’de sahte pasaport, Suriye kimlik kartı ve ehliyet alabildiğini yazdı.

 

Güneydoğu Anadolu bölgesine giden Daily Mail muhabiri Nick Fagge, boş pasaport defterlerinin çatışmalar sırasında ele geçirildiğini ve sahte belgelerin düzenlenmesinde kullanıldığını söyledi.

 

Haberde, kimlik belgelerinin Avrupa ülkelerinde iltica başvurularının kabulünü kolaylaştırdığı için, cihatçı gruplar dahil farklı çevreler tarafından tercih edildiği belirtildi.

 

Nick Fagge, "Bize sahte belgeleri satan kişi çok sayıda IŞİD militanına pasaport satmakla övünüyordu. IŞİD’liler mültecilerin arasına gizlenerek Avrupa'ya gitmeyi amaçlalıyor” dedi.

 

Haberde, "güvenlik gerekçesiyle" sahte pasaportların Türkiye'nin hangi ilinde teslim alındığı açıklanmıyor.

 

Daily Mail muhabiri, sahte Suriye belgelerinin ekonomik göçmenler tarafından da kullanıldığını belirterek, "Suriyeliler’in iltica başvurularının kabul edilmesinin neredeyse kesin olduğunu düşünen çok sayıda göçmen, kendisini Suriyeli olarak tanıtarak Avrupa'ya gitmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

 

Muhabire konuşan bir kaçakçı ise "Artık herkes Suriyeli olmak istiyor. Çünkü tüm ülkeler Suriyeliler’in iltica başvurularını onaylamaya başladı" dedi.

 

Kaçakçılardan birisi Daily Mail'e "sahte pasaport" sürecini şöyle anlatıyor:

-“Boş pasaport defterleri ve pasaportlara isimleri işleyen yazıcılar çatışmalar sırasında cihatçı gruplar tarafından ele geçiriliyor.

 

-Suriye'de yapılan Sahte pasaportlar Türkiye sınırına getiriliyor.

 

-Kaçakçılar, pasaportları teslim aldıktan sonra Türkiye'de teslimatı yapıyor.”

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli