Duhoklu Hristiyanlar, ‘ABD Dini Özgürlükler Ödülü’ne layık görüldü

18-07-2019
Rûdaw
Etiketler Duhok Hristiyan Kürdistan ABD Ödül
A+ A-
Washington (Rûdaw) - ABD Dışişleri Bakanlığı, yaşamlarını Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta dini özgürlüklere adayan Duhoklu Hristiyanlar Wiliam Werda ve Paskal Werda’ya ABD Dini Özgürlükler Ödülü’nü verdi.

Duhoklu Hristiyanlar Wiliam Werda ve Paskal Werda, 2003 yılında Hamurabi İnsan Hakları Örgütü’nü kurdu.

ABD Dini Özgürlükler Elçisi Brawn Bawk, “Paskal ve Wiliam, hayatlarını dini özgürlüklerin geliştirilmesi ve insan haklarına adadılar” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Hamurabi İnsan Hakları Örgütü’nün IŞİD’in Ezidi ve Hristiyanlara yönelik saldırılarının başlamasının ardından kayıt alan ve belge toplayan az sayıdaki kurumdan biri olduğunu belirtti.

 



Rûdaw’a konuşan Paskal Werda, “Azınlıkların geleceği Irak siyasi sistemine bağlı” dedi.

Kürdistan Bölgesi ve Irak Hristiyanlarına özerk bir bölge kurulması düşüncesine ilişkin Paskal, pratik olarak bunun mümkün olmadığını söyledi.

 



Irak’taki Hristiyanlar 2003 yılından sonra büyük tehditlerle karşılaştı. Hristiyanlar Irak’taki sayılarının 2003 yılından sonra yüzde 80 oranında azaldığını ve nüfuslarının bir milyon 500 binden 250 bine düştüğünü belirtiyor. Hristiyanların önemli bir bölümü Kürdistan Bölgesi’nde yaşıyor. Dini özgürlüklerini rahat bir şekilde yaşayan Hristiyanların, Kürdistan Bölgesi Diyanet İşleri Bakanlığı’nda temsilcisi bulunuyor.

Ödül dün, dünya genelinde altı kişiye verildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli