MEKKE- Aşırı sıcaklar nedeniyle 15 Kürdistanlı hacı adayı hayatını kaybetti

Erbil (Rûdaw) – Suudi Arabistan’da aşırı sıcaklar yüzünden hayatını kaybeden Kürdistan Bölgesi vatandaşı hacı adayı sayısı 15’e yükseldi.

Dünyanın dört bir yanından kutsal topraklara giden Müslümanlar, gerekleri yerine getirmenin ardından hacı oldu.

Arafat ve Müzdelife'de Kurban Bayramı arifesinde vakfe görevlerini yapan ve daha sonra Cemerat'a geçerek "büyük şeytan" olarak ifade edilen "Akabe cemresi"ne 7 taş atan Müslümanlar, daha sonra Kabe'de ziyaret tavafı ve sa'yi gerçekleştirdi.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Hac Kafileleri İletişim Sorumlusu Rojgar Cafer, Mekke’de Kürdistan Bölgesi’nden 15 hacı adayının yaşamını yitirdiğini belirtti.

Rûdaw’dan Soran Hüseyin’e konuşan Cafer, “Bugün itibariyle kutsal topraklarda hayatını kaybeden Kürdistan Bölgesi vatandaşı hacı adayı sayısı 15 olmuştur” dedi.

Ölenlerden 14’ünün Suudi Arabistan’a bir yıllık vize ile gidenler olduğu belirtildi.

Hayatını kaybeden Türkiyeli vatandaşı sayısı 23 oldu

Türkiye'den ilk kafilenin 9 Mayıs'ta gerçekleştirdiği süreçle başlayan 2024 yılı hac organizasyonunda hayatını kaybeden Türkiye vatandaşı sayısı 23'e yükseldi.

Vefat eden hacı adaylarının ölüm nedenlerinin büyük bölümünü, kalp damar hastalıkları ve enfeksiyona bağlı hastalıkların oluşturduğu öğrenildi.