Geçen hafta 'ölüp dirilen' kadın yeniden öldü

Haber Merkezi - Ekvador’da, geçen hafta cenazesinde dirilen Bella Montoya yoğun bakımda hayatını kaybetti.

76 yaşındaki Bella Montoya, geçen hafta rahatsızlanınca hastaneye kaldırılmış ve hastanede, Montoya’nın yaşamını yitirdiği söylenmişti.

Montoya, cenaze töreninde içinde bulunduğu tabuta vurarak hayatta olduğunu göstermiş ve gömülmekten son anda kurtulmuştu.

9 Haziran’dan bu yana yoğun bakımda olan emekli hemşire Bella Montoya, dün hastanede hayatını kaybetti.

The Guardian’da yer alan habere göre, Ekvador Sağlık Bakanlığı, Montoya’nın inme geçirdiğini ve bu yüzden yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Ekvador Sağlık Bakanlığı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını da açıkladı.

“Ölüp dirilen” kadının oğlu Gilberto Barbera Montoya, yetkililerden yaşananların tıbbi açıklamasına ilişkin henüz herhangi bir rapor almadığını belirterek "İşler böyle kalmayacak" uyarısında bulundu.

Oğul Montoya, olay hakkında resmi olarak şikayette bulunduklarını ve en başta onun öldüğünü bildiren doktoru teşhis etmeye çalıştıklarını ifade etti.

5 saat boyunca tabutta kalmıştı

Öldüğü söylenen 76 yaşındaki Bella Montoya, 9 Haziran'da tabutta beş saat geçirdikten sonra uyanıp tabutuna vurarak gömülmekten kurtulmuştu.

Ekvador Sağlık Bakanlığı, geçen hafta yaptığı açıklamada, hastanenin ölüm belgelerini nasıl düzenlediğini incelemek için bir teknik komite oluşturulduğunu belirtmişti.