İsveç Dışişleri Bakanı Linde: İsveç PKK’yi açıkça kınamıştır

18-06-2022
Rûdaw
Etiketler İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde PKK NATO
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, PKK'ye destek verdikleri yönünde sosyal medyada dolaştırılan görüntülerin gerçeği yansımadığını söyledi. Söz konusu görüntülerin İsveç'in NATO'ya katılımını engellemek amacıyla kasıtlı olarak yayıldığı belirtiliyor.

Türkiye'nin NATO üyeliği başvurusunu bloke ettiği İsveç’in, sosyal medyada dolaşan bir takım görüntülerle PKK’ye destek verdiği iddia ediliyor. Söz konusu iddialar hakkında İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Linde, “İsveç’in PKK’yi desteklediğini iddia eden mesajlar ve görüntüler (sosyal medyada) dolaşıyor. Bu kasıtlı ve kötü niyetli bir etki kampanyasıdır. İsveç bir terör örgütü olan PKK'yi açıkça kınamıştır ve İsveç terörün her türlüsünü kınamaktadır” ifadelerini kulandı.

Bakan Ann Linde hesabından, bakanlığın ilgili açıklamasını da paylaştı. Açıklamada özetle şu ifadeler yer aldı:

“Manipüle edildiğine inandığımız mesaj ve görüntüler sosyal medyada İsveç'in PKK'yi desteklediğini iddia ederek dolaşıyor. İlgili tedbirler alınmıştır.

Bu, açık bir şekilde İsveç'in NATO'ya katılımını engellemek amacıyla kasıtlı ve kötü niyetli bir etki kampanyasıdır.

İsveç, PKK'nin bir terör organizasyonu olduğunu ve terörün her türlüsünü kınadığını açıkça beyebn etmiştir.

Dışişleri Bakanı Ann Linde, hiçbir zaman PKK'yi desteklediği yönünde beyanda bulunmamıştır. Bakan söz konusu manipülatif videoyu ve PKK’yi şiddetle reddediyor.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli