Başkan Neçirvan Barzani, Estonya Başbakanı Kallas ile görüştü

18-02-2024
Etiketler Kaja Kallas Estonya Neçirvan Barzani Kürdistan Bölgesi Münih
A+ A-

Münih (Rûdaw) - Başkan Neçirvan Barzani, Münih Güvenlik Konferansı’ndaki görüşmeleri kapsamında Estonya Başbakanı Kaja Kallas ile bir araya geldi.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Estonya'nın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile güvenlik başta olmak üzere ilişkileri ve iş birliği ele alındı.

Görüşmede ayrıca, Estonya ordusunun Kürdistan Bölgesi'nde IŞİD'e uluslararası koalisyondaki rolü ve Irak ile Kürdistan Bölgesi'ndeki güvenlik ve siyasi durum masaya yatırıldı.

Barzani ve Kallas, iki taraf arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesi yönündeki ortak arzuya vurgu yaptı.

Estonya Devlet Başkanı Alar Karis ve beraberindeki heyetin geçen Ocak ayında Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne yaptığı ziyaret ve Erbil'de Başkan Neçirvan Barzani ile görüşmesi de gündeme geldi.

Başkan Neçirvan Barzani, Estonya kuvvetlerine Kürdistan Bölgesi'nde üstlendikleri rolden ötürü teşekkür etti.

Görüşmede Orta Doğu'daki son gelişmeler, Gazze ve Ukrayna'daki savaşın etki ve sonuçlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Neçirvan Barzani’nin temasları

Başkan Neçirvan Barzani’nin başkanlığında bir heyet Almanya'da düzenlenen 60. Münih Güvenlik Konferansı’nda bir dizi önemli görüşme gerçekleştirdi.

Barzani, bugün ilk olarak Mike Turner liderliğindeki ABD Kongresi heyeti ve ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Celeste Wallander ile görüştü.

Barzani konferansın ilk gününde Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani başta olmak üzere Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdulrahman bin Cassim El Sani, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, Senatör Don Sull başkanlığındaki ABD Senatosu heyeti, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Almanya Savunma Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı Siemtje Möller ve Almanya Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Tobias Lindner ile bir araya geldi.

Neçirvan Barzani dün de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kuveyt Dışişleri Bakanı Abdullah Ali Al-Yahya, Ürdün Kralı II. Abdullah bin Hüseyin, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Almanya Parlamentosu milletvekilleri, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius ve Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu'nun (UNAMI) Bağımsız Stratejik İnceleme Ekibi Başkanı Volker Perthes, Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne ve  Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile görüştü.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'ücü Devlet Başkanları Zirvesi'ndeki temasları kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. / AA

Erdoğan Astana’da Putin ile bir araya geldi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi için gittiği Kazakistan'ın başkenti Astana'daki temasları kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.