Neçirvan Barzani, Vatikan Dışişleri Bakanı Gallagher ile görüştü

18-02-2023
Etiketler Richard Gallagher Neçirvan Barzani Vatikan Münih Güvenlik Konferansı
A+ A-

Münih (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Vatikan Dışişleri Bakanı Richard Gallagher ile bir araya geldi.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin Vatikan ile ilişkileri, Kürdistan Bölgesi'ndeki dini unsurların durumu, mülteci kamplardaki yaşam koşullarının yanı sıra Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki Hristiyan bileşenin durumu ele alındı.

Vatikan'ın Kürdistan Bölgesi'ne desteğini yineleyen Gallagher, Papa adına Kürdistan Bölgesi’nde bir arada yaşama, ötekini kabul etme, dini ve milli unsurlar arasındaki hoşgörü tecrübesinden duyduğu memnuniyeti yineledi.

Bakan Gallagher, Kürdistan Bölgesi'nin yerinden edilmiş Hıristiyanlara ve tüm göçmenlere karşı gösterdiği insani duruşu ve misafirperverliği takdirle karşıladıklarını vurguladı.

Başkan Neçirvan Barzani de Vatikan'ın desteği ve Papa’nın Irak ile Kürdistan Bölgesi'ne yaptığı son ziyaret için teşekkürlerini takdirlerini dile getirdi.

Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bir arada yaşamanın ve tüm bileşenleri arasında hoşgörünün beşiği olmaya devam edeceğini söyledi.

Görüşmede Irak’taki siyasi durum ve bölgesel konular da ele alındı.

Barzani’nin Münih’teki temasları

Neçirvan Barzani, resmi olarak davet edildiği Münih Güvenlik Konferansı’na katılmak için dün Almanya’ya gitmişti.

Barzani, dünkü temaslarında Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, ABD Savunma Bakan Yardımcısı Celeste Wallander ve Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüşmüştü.

Başkan Neçirvan Barzani bugün de Azerbaycan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve Almanya Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkan Yardımcısı Thomas Erndl başkanlığındaki bir grup Almanya milletvekili ile görüştü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli