Referandum için BM’nin önünde toplandılar

17-09-2017
Ergülen Toprak
New York
New York
Etiketler Kürdistan Referandumu Birleşmiş Milletler New York
A+ A-

New York (Rûdaw) - Amerika’da yaşayan Kürtler, yarın başlayacak olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu öncesi bağımsızlık referandumuna destek için New York’taki BM merkezi önünde toplanarak uluslararası kamuoyuna çağrı yaptı.

 

Washington, Connecticut, New Jersey ve New York’un farklı bölgelerinden gelen farklı parçalardan 250’yi aşkın Amerikalı Kürt, BM önünde toplanarak uluslararası kamuoyuna halkların kendi kaderini tayin hakkının Kürtler için de uygulanmasını talep etti.

 

Rûdaw’ın gün boyu canlı yayınlarla bildirdiği gösteriye ABD medyasında Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlığına destek veren yazılar yazan Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı’nın eski danışmanlarından David Phillips de katıldı. Aynı zamanda Columbia Üniversitesi’nde Barışın İnşası Enstitüsü Başkanı olan Phillips, 2015 yılında yayınladığı “Kürt Baharı” kitabıyla biliniyor.

 

Kürt bayrakları, sarı-kırmızı-yeşil renkli kıyafetler ve Kürt ulusal giysileriyle gösteriye katılanlar, Rûdaw’ın canlı yayın röportajlarında yaptıkları açıklamalarda, bağımsızlığın Kürtler için de evrensel bir hak olduğunu ve Batılı devletlerin de bu ilkeye bağlı kalması çağrısı yaptı.

 

Kürtçe müzik eşliğinde halaylar çekerek referandum sevincini paylaşan Kürtler, akşam saatlerinde dağılırken, Washington DC’de de referanduma destek için bugün geniş katılımlı bir buluşma düzenlenecek.

 

Öte yandan, referanduma destek için Washington DC’den New York’a doğru yola çıkan dört yolcu otobüsünden ikisi, yolda arızalandığı için yolcular mitinge katılamadan Washington DC’ye geri dönmek zorunda kaldı.


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli