Hulusi Akar ve Yaşar Güler Libya'da

Haber Merkezi – Türkiye Milli Savunma Bakanı Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Libya'nın başkenti Trablus'a gitti.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Türkiye ile Libya arasında sağlanan “Güvenlik, Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası” kapsamında yapılan faaliyetleri yerinde incelemek üzere Libya'nın başkenti Trablus'a gitti.

Akar ve Orgeneral Güler'in ziyareti dolayısıyla Mitiga Havalimanı'nda askeri tören düzenlendi.

Akar’ı havalimanında Trablus merkezli Libya Hükümeti'nin Savunma Bakan Yardımcısı Selahaddin en-Nemruş, Genelkurmay Başkanı Korgeneral Muhammed eş-Şerif ile Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Serhat Aksen ve diğer Türk ve Libyalı yetkililer karşıladı.

Törenin ardından, Akar ve Güler, iki  taraf arasında kurulan Savunma Güvenlik İşbirliği ve Eğitim Yardım Danışma Komutanlığına gitti.

Hulusi Akar, Temmuz ayının başlarında da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Libya’nın başkenti Trablus’a gitmişti.

Akar burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Libya arasında 500 yıllık bir birliktelik olduğunu ve Türk ordusunun sonuna dek Libya'da kalacağını dile getirmişti.

Libya'da kim kimi destekliyor?

Merkezi Trablus'ta bulunan Feyaz es-Sarrac liderliğindeki Ulusal Mutabakat Hükümeti, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere Türkiye, Avrupa Birliği ve uluslararası kurumlarca meşru kabul ediliyor ve destekleniyor.

Tobruk merkezli Halife Hafter güçlerinin kontrolünde olan Temsilciler Meclisi'ni ise Mısır, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Fransa ve Rusya'dan destek buluyor.