İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: Rojavalı 3 Kürt çocuk öldü

7 saat önce
Etiketler Rojavalı çocuklar Lübnan Suriye Rojava
A+ A-

Haber Merkezi – İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine yönelik düzenlediği hava saldırısında 3 Kürt çocuk hayatını kaybetti.

İsrail ordusu Lübnan güneyindeki Um el-Tut köyüne yönelik hava saldırısı düzenledi.

Saldırıda Rojavalı oldukları belirtilen 3 Kürt çocuk hayatını kaybetti.

Çocukların 12 yaşındaki Halil Muhammed Halil, 10 yaşındaki Can Carkas ve 7 yaşındaki Muhammed Carkas oldukları öğrenildi.

Öldürülen çocukların Efrin’in Sariya köyünden oldukları, çocukların babalarının Lübnan’da işçi olduğu kaydedildi.

AFP’nin verdiği habere göre, öldürülen iki kardeşin babası Şahin Carkas, olaya dair “10 metre gittim ve çocukları buldum. Her biri bir bölgedeydi. Hepsi şehit oldu. Can 15 dakika yaşadıktan sonra şehit oldu. Ne söyleyebilirim ki? Allah, insanlığı, çocukları, yaşlıları bilmeyen bu alçaklara (İsrail) karşı direnişe zafer versin. Allah direnişe zafer versin” dedi.

Marwahin Belediye Başkanı Muhammed Ganem ise AFP’ye yaptığı açıklamada “Bugün Muharrem ayının 10'unda ve şehadet yıl dönümünde (Aşure günü) 3 Suriyeli çocuk için cenaze töreni düzenliyoruz. Onlar masum çocuklar ve İsrail'in hava saldırılarında öldürüldüler, yaşadıkları çadırın hemen önündeydiler. Onların tek suçu, katliam yapan, insanlığı bilmeyen cani bir düşmanımızın olmasıdır” ifadelerini kullandı.

Çocukların Tire kentinin kuzeyindeki Qasmiyeh köyünde toprağa verildikleri bildirildi.

Gazze'deki İsrail-Hamas savaşının başladığı 7 Ekim'den bu yana, İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında çoğu Hizbullah üyesi olmak üzere 450'den fazla kişi öldü, bunların arasında 90'a yakın sivil ve savaşçı olmayan da var.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli