İsveç NATO üyelik belgesini imzaladı

17-05-2022
Rûdaw
Etiketler NATO İsveç
A+ A-

Haber Merkezi - İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, ülkesinin NATO'ya üyelik başvuru belgesini imzaladı.

Dışişleri Bakanlığında canlı yayında NATO'ya üyelik başvurusunu imzalayan Linde, İsveç için en iyisini yaptığını söyledi.

Linde, başvuru belgesinin kısa sürede Finlandiya ile birlikte NATO'ya teslim edileceğini sözlerine ekledi.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, dün, parlamentoda yapılan görüşmeler sonrasında İsveç hükümetinin NATO'ya başvuru yapma kararı aldığını açıklamıştı.

Türkiye’nin itirazı

 Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine “terör örgütlerine destek” oldukları gerekçesiyle itiraz ediyor.

Türkiye Dışişleri Bakan Çavuşoğlu, " İsveç ve Finlandiya'nın PKK ve YPG’ye çok açık destek” belirterek, “Bu kabul edilemez. Bizim müttefiklerimizin terör örgütlerini desteklemesi kabul edilemez" demişti.

NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'nda bir araya gelen Finlandiya ile  İsveç ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı toplantısında bir sonuç elde edilememişti.

Toplantı ardından bir açıklama yapan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, "Türkiye ile dün akşam yapılan müzakerelerde çözüme ulaşamadık ve diplomatik müzakerelere devam etme kararı aldık" demişti.

Türk tarafı ile "Suriye'nin kuzeyindeki oluşumdan dolayı" anlaşamadıklarını kaydeden Linde, "Biz PKK'nin terör örgütü olduğunu kabul ediyoruz. Kuzey Suriye'deki oluşum için aynı şeyi düşünmüyoruz, birçok NATO ülkesi de düşünmüyor. ABD ve diğer NATO ülkeleri gibi biz de Kuzey Suriye'deki Kürt örgütleri ile görüştük" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli