Macron: İç savaş yaşanıyor

17-04-2018
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi- Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği'nde (AB) liberal demokrasi ve artan otoriter anlayış arasında bir iç savaş yaşandığını söyledi.

 

Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Emmanuel Macron, 2. Dünya Savaşı'na atıfta bulunarak, demokrasi kelimesinin arkasında bir anlam olduğunu, geçmişteki savaşlar nedeniyle ortaya çıktığını dile getirdi.

 

“Otoriterleşme karşısında verilecek cevap otoriter demokrasi değil, demokrasinin otoritesi olmalı” diyen Macron, pek çok Avrupalı milletvekili tarafından ayakta alkışlandı.

 

Macron konuşmasında İngiltere'de Brexit sürecini başlatan AB muhaliflerine de yüklendi.

 

Milliyetçiliğin yükselişte olduğunu söyleyen Macron, AB'nin ortak gücü pahasına ulusal egemenlik kavramına dönüşün seçmenleri rahatlatacağı fikrinin bir illüzyon olduğunu kaydetti.

 

İngiltere'nin AB'den ayrılmasının ardından birlik içinde entegrasyonunun güçlendirilmesine yönelik önerilerini de açıklayan Macron, aralarında göçmenlere daha fazla yardım, savunmada daha fazla işbirliği, ortak para birimi için müşterek bir yaklaşım ve dijital şirketler için yeni vergilere yer verdi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli