Mistura: İkisi de federalizm istemiyor

17-03-2016
Rûdaw
Etiketler Staffan de Mistura Suriye Federalizm
A+ A-

Haber Merkezi – BM Suriye Özel Temsilci Staffan de Mistura, Suriyeli muhaliflerle rejimin, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve federalizmin konuşulmaması konusunda prensipte anlaştığını söyledi.

 

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilci Staffan de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmeleri kapsamında Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) heyeti ile biraraya geldi.

 

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan de Mistura, MYK heyeti ile oldukça kapsamlı ve verimli bir görüşme yaptığını ifade etti.

 

Dariyya'ya insani yardım ulaştırılması ve tutukluların serbest bırakılması konusunda rejim heyeti ile görüşmeye devam ettiğini söyleyen de Mistura, "Hükümet tarafından tutuklanan kişilerin sayısı oldukça fazla. (Muhaliflerce) kaçırılan kişiler de çok ama aradaki fark çok büyük" dedi.

 

Taraflar arasındaki görüş ayrılıklarının hala büyük olmasına rağmen tarafların bazı konularda anlaştığına dikkati çeken de Mistura, şöyle devam etti:

 

"(Rejim ve muhalifler) Suriye'nin birliği, toprak bütünlüğü ve federalizmin konuşulmaması konusunda prensipte anlaşıyorlar ayrıca azınlık ve çoğunluk, sınırların bütünlüğü gibi konular da var. Görmemiz gereken şey ise siyasi geçiş konusunda uzlaşma."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli