İsviçre vatandaşı 2 IŞİD’li kayıp

17-02-2022
Rûdaw
Etiketler Sinaa cezaevi İsviçre IŞİD
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - İsviçre Dışişleri Bakanlığı, Rojava’nın Haseke kentindeki Sina Cezaevinde yaşanan IŞİD kalkışması ve toplu firarın ardından İsviçre vatandaşı iki IŞİD’linin kayıp olduğunu duyurdu.

IŞİD’lilerden biri Cenevre'den, diğeri ise Lozan'dan. Ancak isyan ve çatışmalardan sonra bu iki IŞİD’li kayıplara karıştı.

İsviçre medyasında yer alan haberlere göre yine aynı cezaevinde bulunan bir başka IŞİD’li ise firardan sonra yakalandı ve şu an Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG kontrolündeki bir cezaevinde tutuluyor.

İsviçre Dışişleri Bakanlığı, medyaya yaptığı açıklamada kayıp IŞİD'lilerin nerede kaldığına dair ellerine bazı bilgiler geçtiğini ancak bu bilgileri henüz teyit edemediklerini, zira çelişkili bilgiler de geldiğini kaydetti.

İsviçre Konsolosluğu da, hükümetin bu firari IŞİD'lilerin ülkeye girememesi için her türlü tedbiri aldığını duyurdu.

İsviçre hükümeti 2019'da Irak ve Suriye'de çatışmalara katılan ve vatandaşları olan IŞİD’lileri ülkeye sokmama kararı almıştı.

Hükümet, Irak ve Suriye'nin ellerindeki IŞİD'lileri yargılamaları gerektiğini söylemişti. Ancak bazı özel durumlarda İsviçre'nin IŞİD'lilerin çocuklarını kabul ettiği görülüyor.

Geçen yıl, anneleri tarafından 2016'da Suriye'ye götürülen ve babaları farkı kişiler olan iki kız kardeş geri alınmıştı.

İsviçre kendi vatandaşı olup da IŞİD’e katılan kişilerin vatandaşlık statüsünü iptal ediyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli