Mülteci kampı bombalandı: 100 ölü!

Haber Merkezi- Nijerya Hava Kuvvetleri, terör hedefi zannederek “yanlışlıkla” bir mülteci kampını bombalaması sonucunda 100’den fazla kişi hayatını kaybetti.


Nijerya Hükümeti’nden yapılan açıklamada, Boko Haram örgütüne karşı görevde olan kuvvetlerine ait bir savaş uçağı, yanlışlıkla sığınmacı kampını bombalayarak, en az 100 kişinin ölümüne neden olduğunu belirtti.

 

Olayda ölen ve yaralananlar arasında sığınmacıların yanı sıra, Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü adına çalışan Nijeryalılar ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi üyelerinin de olduğunu bildirildi.


Nijerya’nın Borno eyalet hükümeti görevlileri yaralıların tahliyesini ve tedavisini koordine ederken, Nijerya Ordusu’nda görevli Tümgeneral Lucky Irabor ise, Kamerun sınırı yakınlarındaki Rann kentinin kuzeydoğusunda kaza eseri söz konusu bombalamanın gerçekleştiğini doğruladı.


Nijerya Hava Kuvvetleri’nin kasıtlı olarak sivilleri hedef almayacağını vurgulayan Luky Irabor, konuyla ilgili soruşturma açılacağının sözünü verdi.

 

Nijerya askeri sözcüsü Rabe Abubakar de olayı doğrulayarak, “Kazadan dolayı çok üzgün olduklarını” ifade etti.

 

Nijeryalı köylüler daha önce de, Boko Haram örgütüne karşı ülkenin kuzeydoğusunda hemen hemen her gün devam eden bombardımanlarda sivillerin de öldüğünü iddia ediyordu.