Zaharova: Hangi yetkiliden söz ediyorsunuz?

16-11-2017
Rûdaw
Etiketler Zaharova ABD Mattis Suriye
A+ A-

Haber Merkezi - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Savunma Bakanı James Mattis'e ithafen, “Mattis’in BM'nin hangi yetkisinden söz edildiğini öğrenmek isterim” dedi.

 

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Suriye'de barışçı çözüm için yapılan Cenevre görüşmeleri sonuçlanana kadar ABD ordusunun Suriye'de kalacağını açıklamıştı.

 

Suriye'de yeni çatışmasızlık bölgelerinin kurulmasını destekleyen James Mattis, Birleşmiş Milletler'in (BM) ABD'ye, Suriye'de IŞİD ile savaşma izni verdiğini belirtmişti.

 

Mariya Zaharova, bugün konuya ilişkin şunları söyledi:

 

“Konunun havada kalmaması için BM'nin hangi yetkisinden söz edildiğini öğrenmek isterim. Bu yetkiyi kim, ne zaman verdi? Belki de bir belgenin nüshası vardır.”

 

BM Tüzüğü'ne göre uluslararası toplumun askeri güç kullanımı konusunda karar alma yetkisine sahip tek kurumun BM Güvenlik Konseyi (BMGK) olduğunu hatırlatan Zaharova, BMGK’nın Washington’a Suriye konusunda yetki vermediğini kaydetti.

 

Mattis'in, “Ordusumuz Suriye'den ancak Cenevre'deki barış görüşmelerinde yeterli ilerleme kaydettiğinin belli olması halinde çıkacaktır” açıklamasına Zaharova, “İlerlemenin yeterli olup olmadığını kim belirliyor? Siyasi yeterlik ölçütü nedir?” sorularını yöneltti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli