Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden geçici sınır kontrolleriyle ilgili açıklama

22 saat önce
Rûdaw
Etiketler Ankara Almanya Avrupa Birliği Almanya İçişleri Bakanlığı
A+ A-

Haber Merkezi - Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Almanya'da bugün başlayan geçici sınır kontrollerinin güvenli, düzenli ve yasal girişin sağlanması amacıyla yapıldığı belirtilerek, "Türkiye için vize verme süreci normal şekilde işlemeye devam edecek ve bu durumdan etkilenmeyecektir" ifadesi kullanıldı.

Büyükelçilik, Almanya'da başlayan geçici sınır kontrolleriyle ilgili X sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı.

Bugünden itibaren Almanya sınırlarında güvenlik ve göç politikası nedenleriyle geçici sınır kontrolleri yapılacağı belirtilen açıklamada, bu kontrollerin ülkeye giriş izni olmayan kişilerin ülkeye girişlerini engellemek amacı taşıdığı belirtildi.

Alınan tedbirin Avrupa Birliği hukuku ile uyumlu olduğu ve Şengen ortaklarına önceden duyurulduğu aktarılan açıklamada, Almanya'ya güvenli, düzenli ve yasal girişin sağlanmasının bu kararın temel hedefi olduğu vurgulandı.

Açıklamada, sınırlar arasında seyahat etmenin hala mümkün olduğuna ve bekleme sürelerinin oluşmamasına özen gösterileceğine işaret edilerek, "Türkiye için vize verme süreci normal şekilde işlemeye devam edecek ve bu durumdan etkilenmeyecektir" ifadesi kullanıldı.

Almanya, bir süredir Avusturya, İsviçre, Çekya ve Polonya sınırlarında başlattığı kontrolleri, Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka'yı da kapsayacak şekilde genişlettiğini açıklamıştı.

Buna gerekçe olarak düzensiz göçle mücadeleyi gösteren Almanya İçişleri Bakanlığı, sınır kontrollerinin Almanya ile bu ülkeler arasında işe gidip gelenlerin günlük yaşamları, ticaret ve seyahatleri üzerinde mümkün olduğunca az etki yaratmasını sağlamak için çaba gösterileceğini ifade etmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw

Üyelerinin çoğunluğu Kürt olan uyuşturucu çetesine operasyon

Birleşik Krallık'a bağlı Galler’de, üyelerinin çoğunluğu Kürt olan uyuşturucu çetesi çökertildi. Uyuşturucu ile mücadele ekiplerince yakalanan 14 çete üyesi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.