Üyelerinin çoğunluğu Kürt olan uyuşturucu çetesine operasyon

Dün 06:29
Rûdaw
Etiketler Galler Birleşik Krallık Daban Khalili Kürt
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Birleşik Krallık'a bağlı Galler’de, üyelerinin çoğunluğu Kürt olan uyuşturucu çetesi çökertildi. Uyuşturucu ile mücadele ekiplerince yakalanan 14 çete üyesi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Galler’de uyuşturucu ticareti yapan bir çete çökertildi. Uyuşturucu ile mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 14 çete üyesinin Kürt olduğu ortaya çıktı.

Çete üyeleri uyuşturucu ticaretini kamufle etmek için oto yıkama ve berber dükkanları açtıklarını itiraf etti.

Swansea Kraliyet Mahkemesi’ne çıkarılan çetenin lideri 33 yaşındaki Tuwana Ahmed, 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Aberystwyth savcısı Ian Wright, çetenin İngiltere'nin dört bir yanından Aberystwyth’e uyutturucu  ticareti yaptıklarını, bu alanda organize bir şekilde çalıştıklarını açıkladı.

Uyuşturucu ile mücadele ekiplerinin operasyonlarında yüklü miktarda nakit paranın yanı sıra bıçak ve silah ele geçirildi.

İngiltere’de farklı adreslerde yaşayan 31 yaşındaki Barzan Sarhani ile 26 yaşındaki Ahmad Piro, suçlamaları reddetti. Ancak mahkeme şüphelilere 4 yıl hapis cezası verdi.

Uyuşturucu çetesine üye olan Karwan Karim, tüm suçlamaları kabul ederek 4 yıl hapis cezası aldı.

Uyuşturucu çetesinin üyelerinden 34 yaşındaki Waleed Younis Abdali, 23 yaşındaki Daban Khalili, 30 yaşındaki Castro Omar, 27 yaşındaki Muhammed Hama Sharifi ve 41 yaşındaki Saman Azizi, yöneltilen tüm suçlamaları kabul ederek 3’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Birmingham’da yaşayan 21 yaşındaki Lokman Cercisi ve 39 yaşındaki Adel Mustafa ise her biri 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Aberystwyth’te yaşayan 24 yaşındaki Akasha Smith, 2 yıl 6 ay ve 21 yaşındaki Charlotte Roberts ise 1 yıl 6 ay hapis cezası almalarına karar verildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli