Yeniden Ukrayna'nın kontrolüne geçen İzyum'da toplu mezar bulundu

16-09-2022
Etiketler Ukrayna İzyum Toplu Mezar Rusya
A+ A-

Haber Merkezi – Bir kez daha Ukrayna ordusunun kontrolüne geçen İzyum’da 450 cesedin olduğu bir toplu mezar bulunduğu bilrildi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, mezarı Rus kuvvetleri tarafından yapılan Buça katliamına benzetti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Rusya'nın kontrolündeki İzyum kenti yakınlarındaki bölgelerde bir mezarda 450 ceset bulunduğunu söyledi.  Podolyak İzyum’da  “Aylardır yaygın terör, şiddet, işkence ve soykırım olduğunu” söyledi.

Yetkili, sosyal medyada, mezarlarına ağaç yerleştirilmiş birkaç mezarı gösteren bir fotoğraf yayınladı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Perşembe günü yaptığı açıklamada, İzyum'da bir toplu mezar bulunduğunu söyledi.

Zelenskiy, mezarı Rus kuvvetleri tarafından yapılan Buça katliamına benzetti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, cesetlerin sivillere mi yoksa askerlere mi ait olduğu hakkında bir bilgi paylaşmadı.

24 Şubat'ta Ukrayna'da savaşın başlamasından bu yana Rusya, sivil bölgelere saldırmak, sivilleri öldürmek ve savaş suçları işlemekle itham ediliyor. Ancak Rusya sözkonusu suçlamaları reddediyor ve çoğu zaman Ukrayna ordusunu sivilleri öldürmekle suçluyor.

Bu ayın başından bu yana, Ukrayna ordusu Harkiv ve Herson'da bir karşı saldırı başlattı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, karşı operasyonlarda Harkov ve Herson eyaletleri arasındaki sınırda 8 bin kilometreden fazla Ukrayna topraklarını geri aldığını duyurdu.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, en az 300 yerleşim yerinin geri alındığını ve yaklaşık 150 bin kişinin serbest bırakıldığını söyledi.

Bu arada Birleşmiş Milletler, Ukrayna'nın bölgelerin kontrolünü ele geçirme operasyonlarında 96 kişinin öldüğünü ve 266 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli