Tahıl taşıyan 5 gemi daha Ukrayna'dan hareket etti

16-08-2022
Rûdaw
Etiketler Ukrayna Rusya Tahıl Anlaşması
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, tahıl taşıyan 5 geminin daha Ukrayna'dan ayrıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, tahıl sevkiyatı kapsamında Yuzhny'den 2, Çornomorsk'tan 3 olmak üzere, mısır ve buğday yüklü 5 geminin Ukrayna limanlarından çıkış yaptığı belirtildi.

Açıklamada, ayrıca bugün Ukrayna limanlarına gidecek olan 4 geminin de Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından denetleneceği kaydedildi.

Ukrayna limanlarından ayrılan gemiler arasında Afrika'ya buğday götüren "Brave Commander" gemisi de bulunuyor. "Brave Commander", Rus işgalinin ardından Ukrayna'dan Afrika'ya insani gıda yardımı götüren ilk gemi olma özelliği taşıyor.

Ukrayna Altyapı Bakanlığı, 23 bin ton buğday yüklü geminin Cibuti limanına gittiğini açıklamıştı. Gemideki buğday, Etiyopya'ya ulaştırılacak.

Karadeniz'den güvenli gıda taşımacılığının tesisi için 22 Temmuz'da İstanbul Dolmabahçe Sarayı'ndaki Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in huzurunda Ukrayna ve Rusya ile "İstanbul Tahıl Anlaşması" imzalanmıştı.

27 Temmuz’da Karadeniz'den tahıl ürünlerinin emniyetli sevki için oluşturulan Müşterek Koordinasyon Merkezi bu sabah İstanbul'da, Milli Savunma Üniversitesi yerleşkesinde faaliyete geçmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli