Atina: Acı ama evet..!

16-07-2015
Rûdaw
Etiketler Yunanistan Atina Tsipras Avrupa Yasa
A+ A-

Haber Merkezi - Yunanistan'da 300 üyeli parlamentoda kreditörlerin mali destek karşılığında ön şart olarak koştukları ve “acı reçete” olarak adlandırılan önlemler paketine 229 vekil “evet” dedi. 64 “hayır”, 6 da “çekimser” oy kullanıldı. 


Syriza ve Bağımsız Yunanlar (Anel) hükümetinin parlamentoda oylanan 12 milyar Euro'luk kemer sıkma paketine Avrupa yanlısı muhalefet partileri Yeni Demokrasi, Potami ve PASOK destek verdi. İktidar partisi Syriza'dan 32 vekil “hayır”, 6 vekil ise “çekimser” oy kullandı.

 

Küçük ortak Bağımsız Yunanlar (Anel) ise “evet” oyu kullandı.

Oylamadan önce konuşan Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, "Yanlışlar yaptık ancak verdiğimiz mücadele sebebiyle guruluyum" dedi. 


"Önümde iki tercih vardı. Biri anlaşma, diğeri ise kontrolsüz iflas. Üçüncü teklif ise Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble'nin Euro'dan çıkma teklifiydi" ifadelerini kullanan Çipras, "Kritik anlar yaşıyoruz. Sorumlulukla karar almamız isteniyor.

 

Tüm bu zorluklara rağmen Avrupa'ya onuru ve demokrasiyi miras bıraktık. Attığımız bu tohumlar elbette bir gün meyve verecektir" vurgusunda bulundu.


Bu arada, kemer sıkma politikalarına ilişkin yasa tasarısı oylanırken, protestocu gruplarla polis arasında çatışma yaşandı. Sindagma Meydanı'nda protestocu gruplar polise taş ve molotof kokteyli attı.

 

Polis grubu uzaklaştırmak için biber gazı kullandı. Özel bir Yunan televizyon kanalına ait canlı yayın aracı da göstericiler tarafından ateşe verildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli