Kaliforniya'daki ‘Zenginler Vadisi’nde bir Bingöllü

Haber Merkezi - Bingöllü Mehmet Sıddık Tosun, ünlü Amerikalı TV yıldızı ve ülkenin en zengin kadını olan Oprah'ın komşusu.

 

CNN Türk’ün haberine göre, Mehmet Sıddık Torun, Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde adeta bir cennet bahçesi yaratmış.

 

Bingöl'de dünyaya gelen Mehmet Sıdık Torun, 90'ların ilk yarısında ailesiyle birlikte Amerika'ya yerleşmiş.

 

2002 yılında ise eşi Naciye hanımla birlikte bölgenin en popüler bölgesi olan Napa Vadisi'de 200 bin dolara bir arazi satın alarak, bu bölgeye yerleşmişler.

 


Napa Vadisi, Elton John, Madonna ve Michael J Fox gibi şarkıcı ve film yıldızlarından, Kenzo ve Disney markalarına kadar pek çok ünlünün ve markanın prestij için çiftlik sahibi olduğu ve şaraplık üzüm yetiştirdiği bir bölge.

 

Torun, “Zenginler Vadisi” olarak bilinen Napa Vadisi’nin coğrafi yapısı nedeniyle Bingöl ile benzerlikler gösterdiğini söylüyor.

 

Torun, 4 bin 300 dönümlük çiftliğine tutkuyla bağlı. Eşiyle birlikte tüm zamanını bu çiftlikte geçiriyor. Sahibi olduğu bu çiftlik nedeniyle ünlü Amerikalı TV yıldızı ve ülkenin en zengin kadını Oprah'la komşular.

 


Torun çifti, son derece çalışkan. Çiftliklerinde kalan müşterileri için hazırlanan yemeklerde çiftlikte yetişen organik et, süt ve sebze ürünlerini kullanıyorlar.

 

Millerce uzanan pek çok dolambaçlı yol var çiftlikte ve bu yolların her birine Kemal Tahir'den Yaşar Kemal'e, Mehmet Uzun’dan Yılmaz Güney'e kadar halkın kalbinde yer etmiş yazarların adını vermişler.