Peskov’dan Macron’a yanıt

16-04-2018
Rûdaw
Etiketler Macron Türkiye Rusya
A+ A-

Haber Merkezi- Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un, “Türkler ve Rusları ayırmayı başardık” sözlerine, “Suriye'ye yönelik saldırı Rusya ve Türkiye'yi ayırmadı” yanıtını verdi.

 

Macron, cumartesi günü Suriye'nin hedef alındığı operasyonu Türkiye'nin desteklemiş olması, Rusya'nın ise kınamasına gönderme yaparak, “Bu saldırıyla Türkleri Ruslardan ayırdık” ifadelerini kullanmıştı.

 

Dmitriy Peskov, Macron'un söz konusu açıklamasına karşılık şunları dedi:

 

“Moskova ve Ankara'nın görüşlerinin bir dizi konuda birbirinden farklılık gösterdiği kimse için sır değil. Fakat bu durum, görüş alışverişi yapmaya ya da görüşlerimizdeki bu farklılıkları tartışmaya devam etmemizi engellemiyor.

 

En önemlisiyse, bu farklılıklar, büyük ekonomik projeler ve diğer çeşitli projelerde işbirliğimizi pek çok açıdan geliştirmemize yansımıyor.”

 

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Macron’un açıklamasına, şu yanıtı vermişti:

 

Macron, Rusya ve İran'la yapılan zirveye gelmek istedi. Üçlü toplantıya dahil edilmeyince gelmedi. Bu olaylar Duma'daki saldırıdan önce yaşandı. Biz başından beri kimyasal silahlara da nükler silahlara da karşıyız.

 

Bizim İran ve Rusya'yla Astana süreciyle başlayan ilişkilerimiz oldu. Bu süreçten de önemli kazanımlar elde ettik. Cenevre'yle de bu sürecin taçlandırılması gerekiyor.

 

Bizim farklı düşüncelerimiz olabilir ama Rusya ile ilişkilerimiz, Fransa Cumhurbaşkanı'nın sözleriyle bozulacak değildir. Bizim Rusya ile güçlü ilişkimiz var. Bu tür açıklamalar doğru açıklamalar değil."

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli