Pompeo, Abdulmehdi ile Koalisyon askerlerine yapılan saldırıyı görüştü

16-03-2020
Rûdaw
Etiketler Pompeo Adil Abdulmehdi Irak ABD askerleri saldırı Taci Askeri Üssü Bağdat
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ile Taci Üssü'ne yapılan roket saldırısını görüştüğü telefon konuşmasında, buradaki askerlerini korumak için ek önlemler alacaklarını ve saldırılara gereken cevabın verileceğini bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, yaptığı yazılı açıklamada, Mike Pompeo ve Adil Abdulmehdi'nin dün bir telefon görüşmesi yaptığını aktardı.

Görüşmede, Irak’ta ABD öncülüğündeki IŞİD’le Mücadele Koalisyonu ve NATO Irak Misyonu personelinin bulunduğu Taci Üssü’ne yönelik 11 Mart akşamı düzenlenen roket saldırısının ele alındığına işaret eden Ortagus, "Bakan Pompeo, Irak hükumetinin IŞİD’İ yenme çabalarını destekleyen koalisyon güçlerini savunması gerektiğini vurguladı” ifadelerini kullandı.

Pompeo'nun, söz konusu saldırıdan sorumlu kişilerden de hesap sorulması gerektiğini belirttiğini aktaran Ortagus, "Bakan Pompeo, ABD'nin can güvenliğine yönelik saldırı ve tehditlerin hoş görmeyeceğini ve kendini müdafaa etmek için gerekli ek önlemleri alacağını vurgulamıştır." bilgisini paylaştı.

Açıklamada ayrıca, Pompeo’nun saldırılardan sorumlu olanlardan hesap sorulması gerektiğini belirttiği kaydedildi.

Irak’ta ABD askerlerinin de bulunduğu Taci Üssü'ne bir hafta içinde iki defa füzeyle saldırı düzenlenmişti. Saldırılarda ikisi ABD’li biri İngiliz üç asker yaşamını yitirmiş, 12 kişi yaralanmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli