‘Kürdistan halkına desteklerinden dolayı Fransa Hükümeti ve halkına teşekkür ediyorum’

16-02-2023
Etiketler Başbakan Mesrur Barzani Fransa Senatosu Başkanı Gerard Larcher Paris Görüşme
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Mesrur Barzani, Fransa Senatosu Başkanı Gerard Larcher ile yaptığı görüşmede, Kürdistan halkına desteklerinden dolayı Fransa Hükümeti ve halkına teşekkür etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Paris’teki Elysee Sarayı'nda bir toplantı gerçekleştiren Başbakan Barzani, ardından Fransa Senatosu Başkanı Gerard Larcher ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeye ilişkin Hükümet’ten yapılan açıklamada, Irak ve bölgedeki durumun yanı sıra Erbil-Bağdat arasındaki sorunların anayasal temelde çözülmesinin gerekliliğinin ele alındığı aktarıldı.

Hükümet açıklamasında, “Fransa Senatosu Başkanı, Kürdistan Peşmergesi’nin özellikle IŞİD teröristlerini yenmek ve Kürdistan Bölgesi'ndeki farklı toplulukları korumak için verdiği mücadele ve fedakarlıklarından övgüyle söz etti” denildi.

9’uncu Kabine’nin reformları hakkında bir brifing veren Barzani’nin, Kürdistan halkına desteklerinden dolayı Fransa Hükümeti ve halkına teşekkür ettiği kaydedildi.

Ayrıca “Şengal Anlaşması’nın uygulanması, Şengal’deki durumun normalleştirilmesi ve mültecilerin yerlerine dönüşünün önünün açılması” konularının da toplantıda ele alındığı belirtildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli