Mesrur Barzani, CDU lideriyle görüştü

16-02-2019
Rûdaw
Etiketler Barzani Münih CDU
A+ A-

Münih (Rûdaw)- Kürdistan Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani, Hristiyan Demokrat Birliği'nin (CDU) lideri Annegret Kramp-Karrenbauer ile bir araya geldi.

 

Mesrur Barzani başkanlığındaki Kürdistan Bölgesi heyeti, Münih Güvenlik Konferansı’na katılmak için 14 Şubat’ta Almanya’ya gitmişti.

 

Heyette Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti Almanya Temsilcisi Dılşad Barzani de bulunuyor.

 

Mesrur Barzani, Münih Güvenlik Zirvesi'nde Annegret Kramp-Karrenbauer ve beraberindeki heyetle ile görüştü.

 

Görüşmede, Erbil-Berlin arasındaki ilişkilerin farklı alanlarda güçlendirilmesi ele alındı.

 

CDU liderliğine seçilmesinden dolayı Annegret Kramp-Karrenbauer’i kutlayan Barzani, özellikle Peşmerge Güçleri’nin eğitimi ve insani yardımlar konusunda Almanya’nın Kürdistan Bölgesi’ne yönelik yardımlarının devam etmesini istedi.

 

Kürdistan’da kurulacak yeni hükümeti bekleyen ekonomik zorlukların değerlendirildiği görüşmede ayrıca Mesrur Barzani, Annegret Kramp-Karrenbauer’dan kendi tecrübeleri doğrultusunda Kürdistan Hükümeti’nin reform programına destek olmasını istedi.

 

 

 

Mesrur Barzani bugün ayrıca, Dışilişkiler Komitesi Başkanı Norbert Röttgen başkanlığındaki Almanya Parlamentosu heyetiyle görüştü.

 

IŞİD’le savaşta Kürdistan’a askeri yardımlarından dolayı Almanya halkı ve hükümetine teşekker eden Barzani, Almanya’nın askeri yardımlarının IŞİD’e karşı savaşın Peşmerge Güçleri’nin zaferiyle sonuçlanmasında etlili oldğunu kaydetti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli