'Trump'ın Dışişleri Bakanı Kürt dostu'

Washington (Rûdaw) - ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın Dışişleri Bakanı olarak belirlediği Exxon Mobil şirketi yöneticisi Rex Tillerson'ın Kürt dostu olduğu ifade ediliyor.

 

Rûdaw'a konuşan Washington Enstitüsü petrol ve Kürdistan Bölgesi politikası uzmanı Dr. Bilal Vahab, Rex Tillerson'ın Kürt dostu olduğunu belirtti.

 

Exxon Mobil petrol şirketinin Kürdistan Bölgesi ve dünyadaki anlaşmaları üzerine araştırmalar yapan Dr. Bilal Vahab, şunları söyledi:

 

“Rex Tillerson'ın seçilmesi petrol sahibi ülkeler için sevindirici. Hepsini tanıyor, Ortadoğu'daki liderlerle kişisel bağlantıları var, örneğin Kürdistan Bölgesi Başkanı'yla. Asıl sevindirici haber ise, Tillerson'ın 2011'de Obama'nın dış politikasına karşı çıkarak, Irak'ın bütünlüğünü gözardı ederek Kürdistan'la petrol ve gaz anlaşmasını imzalamasıydı. Bu Obama yönetimini kızdırmıştı.”

 

Exxon Mobile, Kürdistan Bölgesi'nde elindeki 6 petrol yatağından 3'ünde çalışmalarını sonlandırdı. Ancak halen Elkuş, Pirmam ve Başika petrol yataklarındaki üretimin yüzde 80'nini sağlıyor.