NBC’den Fethullah Gülen iddiası

Haber Merkezi- NBC’nin haberine göre, ABD' den üst düzey 2 yetkilinin Washington’un Fethullah Gülen'i ülkeden çıkarmayı düşündüğünü söyledikleri belirtildi.

 

Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminden sonra iadesi istenen Fethullah Gülen’e ilişkin Amerikan NBC televizyonu yeni bir iddia yayınlandı.

 

NBC, bir ay önce Beyaz Saray’ın federal kurumlardan Gülen’in iadesinin nasıl mümkün olacağının araştırılmasını istediğini öne sürdü.

 

İsmi açıklanmayan ve aralarında 2 ABD’li yetkilinin de bulunduğu dört farklı kaynağa dayandırılan haberde, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Türkiye’nin Cemal Kaşıkçı cinayeti konusunda Suudi Arabistan üzerindeki baskıyı çekmesi karşılığında Fethullah Gülen’i iade etmeye hazır olduğu öne sürüldü. 

 

İddiada, Beyaz Saray yönetiminin Amerikan Federal Emniyet Teşkilatlarına Gülen’in nasıl iade edilebileceği konusunda araştırma yapma talimatı verdiği kaydedildi.

 

Haberde ayrıca, Gülen’in iadesinin Trump’ın geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile temaslarında da gündeme geldiği, ele alınan seçeneklerden birinin de Türkiye’ye değil, Güney Afrika’ya gönderilmesi olduğu belirtildi.