TALİBAN HÜKÜMETİNDEN YENİ KARAR: İnsan ve hayvan görselleri yasaklanıyor

Dün 10:55
Etiketler Afganistan Taliban Medya Nesir Memedov
A+ A-

Haber Merkezi - Taliban’ın Faziletleri Teşvik ve Kötülükten Sakındırma Bakanlığı Sözcüsü, medyada insan ve hayvan görsellerinin kullanılmasının yasaklanacağı açıkladı.

Taliban, Afganistan genelinde insan ve hayvan görsellerinin medyada kullanımını yasaklama kararı aldı. Karar, İslamcı grubun Şeriat kanunlarını ülke genelinde uygulamaya yönelik geniş kapsamlı çabalarının bir parçası olarak görülüyor.

Taliban, 2021 yılında iktidarı ele geçirdiğinde daha ılımlı bir yönetim sözü vermişti. Ancak o zamandan bu yana, kamusal alanlarda kadın resimlerinin kaldırılması, 'ahlaksız' olarak tanımlanan filmlerin yasaklanması ve müzik aletlerinin kullanımına yönelik kısıtlamalar gibi birçok yasak uygulamaya koydu.

Taliban’ın Faziletleri Teşvik ve Kötülükten Sakındırma Bakanlığı Sözcüsü Saiful Islam Khyber, pazartesi günü AFP’ye yaptığı açıklamada, “Yasa, Afganistan’ın tamamı için geçerlidir ve aşamalı olarak uygulanacaktır” dedi.

Khyber, yasa uygulanırken zorlamaya yer olmadığını, yetkililerin insan ve hayvan tasvirlerinin İslam’a aykırı olduğuna halkı ikna etmeye odaklanacaklarını belirtti.

Canlıların fotoğrafını ve videosunu çekmek yasaklanmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli