Manş Denizi'nde göçmen teknesi battı

Erbil (Rûdaw) – Fransa polisi Manş Denizi’nde batan bir göçmen teknesinde ilk belirlemelere göre 8 kişi boğularak can verdiğini duyurdu. 

AFP'nin polis kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Fransa’nın kuzey kıyılarında İngiltere’ye geçmek isteyen tekne yola çıktıktan kısa bir süre  sonra Manş Denizi'nde battı.

Teknede bulunan 8 göçmenin boğulduğu kaydedildi.

Fransa'dan İngiltere'ye gitmek için Manş Denizi'ni geçmeye çalışan mültecilerin teknenin alabora olması sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Fransa'nın kuzeyindeki Pas-de-Calais Valisi Jacques Billant, Wimereux kasabası yakınlarından denize açılan ve 59 kişiyi taşıyan teknenin battığını kaydetti.

Teknedeki mültecilerin Eritre, Sudan, Suriye, Afganistan, Mısır ve İran asıllı olduğu bilgisini paylaşan Vali Billant, "Bilanço korkunç, 8 kişinin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Billant, yaralanan biri bebek 6 kişinin durumunun da ağır olduğunu kaydetti. Yaralılar civardaki hastanelere sevk edilirken, olayla ilgili soruşturma açıldı.

Fransa Denizcilik İdaresi, dün gece Manş Denizi’ni geçmeye çalışan mülteci teknesinin alabora olduğu yönünde bilgi aldıklarını ve ardından harekete geçtiklerini bildirdi. 20 jandarmanın ve 50’den fazla kurtarma görevlisinin yer aldığı çalışmalar, 20’ye yakın tekne ve bir dron ile gerçekleştirildi.

3 Eylül’de Manş Denizi’ni geçmeye çalışan 12 mülteci hayatını kaybetmiş, olay, bu yılın Manş Denizi'nde kaydedilen "en ölümcül kaza" olarak kayıtlara geçmişti.