Trump, Ohio senatörü J.D. Vance'i başkan yardımcısı adayı olarak seçti

Haber Merkezi - Trump, Ohio senatörü J.D. Vance'i başkan yardımcısı adayı olarak seçtiğini duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski başkanı ve önümüzdeki seçimlerde Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Pazartesi günü Truth Social hesabında yaptığı paylaşımda, Ohio Senatörü James David Vance'in başkan yardımcısı adayı olduğunu duyurdu.

"Uzun uzun düşündükten sonra ve diğer çok sayıda kişinin muazzam yeteneklerini göz önünde bulundurarak, ABD Başkan Yardımcısı görevini üstlenmeye en uygun kişinin Ohio Senatörü J.D. Vance olduğuna karar verdim," diyen Trump, Vance'in Deniz Piyadeleri'nde "onurlu bir şekilde hizmet ettiğini" de belirtti.

"Vance, Ohio Eyalet Üniversitesi'nden dereceyle mezun olmuş, Yale Hukuk Fakültesi'ni bitirmiş, burada The Yale Law Journal'ın Editörlüğünü ve Yale Hukuk Gazileri Derneği'nin Başkanlığını yapmıştır," ifadelerini kullanan Trump, Vance'in teknoloji ve finans alanında "çok başarılı bir kariyere" sahip olduğunu da belirtti.

"Artık, kampanyamız sırasında, uğruna bu kadar zekice savaştığı insanlara; Pensilvanya, Michigan, Wisconsin, Ohio, Minnesota ve tüm ABD'deki Amerikalı işçiler ve çiftçilere güçlü bir şekilde odaklanacak."

Öte yandan, başkan olduğu dönemde Trump'ın yardımcılığını Mike Pence üstlenmişti.

Eski Başkan Yardımcısı Pence, yardımcılığını yaptığı eski başkana kasım ayında yapılacak seçimlerde destek vermeyeceğini açıklamıştı.

Cumhuriyetçi Parti'den başkan adaylığını açıklayan ancak ön seçimin başlamasını beklemeden adaylıktan çekilen Pence, özellikle Kongre baskını nedeniyle Trump'ı sert şekilde hedef almıştı.

Seçimde yapacağı tercihi "kendine saklayacağını" kaydeden Pence, Cumhuriyetçi olduğu için Başkan Joe Biden'a da oy vermeyeceğini söylemişti.