Almanya'da eyalet seçimleri: Seçmenler beklentilerini anlattı

15-05-2022
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Kuzey Ren-Vestfalya Seçim Almanya
A+ A-

Düsseldorf (Rûdaw) - Yaklaşık 1 milyon Kürdün yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya'da 199 sandalyeli meclis için 29 partinin yarışacağı seçimler için 13 milyon seçmen sandığa gidiyor.

Almanya'nın önemli ve büyük bölgelerinden olan  Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinde bugün eyalet meclisi seçimleri yapılıyor.  

Başkenti Düsseldorf olan ve 18 milyon nüfusa sahip eyalette 199 sandalyeli meclis için 29 partinin yarışacağı seçimlerde 13 milyon seçmen oy kullanıyor.

Rûdaw, seçimler hakkında Kuzey Ren-Vestfalya’da (KRV) seçmenlere mikrofonlarını uzattı.

Seçimler neden önemli?

Thomas Kowalsky: Elbette oy vermeye gideceğim. Benim için önemli. Çünkü bize verilen en temel haklardan biri bu. Bu hak için sayısız insan mücadele verdi. Bu yüzden oy vermeliyiz.

Roman Schulter: Bence her bir bireyin toplumsal sorumlulukları vardır. İnsanlar hangi alanda değişim olmsını istiyorsa seçime aktif katılmalı. Hatta rahatsızlık duyuyorsa da oy vermeye gitmeli ki seçimlerden sonra istemediği bir duruma karşı itiraz edebilsin.

Natali Vogt: Oy verme işlemine katılacağım çünkü demokrasi ile yaşamak istiyorum. Demokrasi de seçimle olur. Benim için çok önemli, gidip oy vermek istiyorum çünkü aşırı sağcıların kazanmasını istemiyorum.

Anke Wagner: Seçimlere katılmak çok önemli. Çünkü bu şekilde partini destekliyorsun ve kendi görüşünü savunuyorsun.

Oy verdiğiniz partiden beklentiniz ne?

Thomas Kowalsky: İlk olarak partilerin seçim programlarında verdikleri sözleri tutmasını bekliyorum. Ayrıca sosyal meselesi önemli, yoksullar ile fakirler arasındaki uçurumu kapatmalarını istiyorum. İnsanların bu süreçte yardıma ihtiyacı var. Alış verişe gittiğimizde fiyatların çok yüksek olduğunu görüyorum ve yoksulların ay sonunu nasıl getirdiklerini düşünüyorum.

Roman Schulter: Önümüzdeki 5 yıl içerisinde iklim ve çevre temizliği konusundaki sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyorum. Hiç bri şey yapmadan oturmayı bırakmalı ve güneş ile rüzgar enerjisinden enerji elde etmeyi düşünmelidirler.

Natali Vogt: Oy verdiğim partiden benim için önemli olan meseleler üzerinde çalışmalarını bekliyorum. Bence sosyal piyasa üzerinde çalışmalı ve yardıma muhtaç insanlara yardım edilmeli. Sadece bu şekilde sağlıklı bir topluma sahip olabiliriz.

Anke Wagner: Emekli maaşları çok önemli, sadece alt sınıf için değil, üst sınıf için de. Emekliye yetecek bir maaş olamalı ve pazarda fiyatların artmasını engellemelidirler. Ama biliyoruz ki Ukrayna’daki savaş nedeniyle bu onların da elinde değil.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli