CDU milletvekili Schmitz: Önceliklerimiz güvenlik, eğitim ve sağlık politikası

15-05-2022
Alman Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Kuzey Ren-Vestfalya milletvekili Marco Schmitz
Alman Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Kuzey Ren-Vestfalya milletvekili Marco Schmitz
Etiketler Marco Schmitz Kuzey Ren-Vestfalya Hristiyan Demokrat Birlik Seçim
A+ A-

Düsseldorf (Rûdaw) – Alman Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Kuzey Ren-Vestfalya milletvekili Marco Schmitz, parti olarak üç önceliklerinin olduğunu ancak programlarının daha kapsamlı olduğunu söyledi.

Almanya’da bugün halk Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyalet meclisi seçimleri için sandık başına gidecek. Yaklaşık bir milyon Kürdün yaşadığı eyaletteki seçimler "küçük genel seçim" diye de tanınıyor.

Yaklaşık 1 milyon Kürdün yaşadığı eyalette seçimi takip eden Rûdaw muhabiri Ala Şali’nin sorularını yanıtlayan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Kuzey Ren-Vestfalya milletvekili Marco Schmitz, “Bu bölgedeki seçim programımızda üç önemli önceliğimiz var. Birincisi, güvenlik, ikincisi, eğitim ve üçüncüsü ise sağlık politikası. Ana odak noktamız bu üç nokta, ancak programımız çok geniş ve son beş yılda başarıyla üzerinde çalıştığımız ve şimdi devam etmek istediğimiz bu bölgede ele almak istediğimiz başka birçok konu var” dedi.

Schmitz, Kuzey Ren-Vestfalya’da aşırıcılıkla nasıl mücadele edecekleri sorusuna, “Bu bölgedeki şiddet sorununa yakından bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Bir yanda aşırı sağ ile sorunumuz var, aynı zamanda mezhepçilik sorunumuz var. Ama tanınmış bir İçişleri Bakanına sahibiz. Polis teşkilatını destekliyor. Örneğin hükümeti devraldığımızda polis sayısını iki yılda 2 bin artırdık, şimdi daha da arttırmak istiyoruz. Bu bizim için insanların sokakta güvenlik olduğunu görmeleri önemli” yanıtını verdi.

Eyaletin en önemli sorunlarından birinin de eğitim olduğunu vurgulayan Marco Schmitz, “Gerçekten de koronavirüs sürecinde eğitimin çok ama çok önemli bir konu olduğunu gördük. Okulların dijitalleşmesi gerekiyor. Partimizin amacı tüm okullarda fiber optik ağ kurulması ama en önemlisi okullar için 10 bin öğretmen istihdam etmek istiyoruz” diye konuştu.

Kuzey Ren-Vestfalya’nın bir sanayi bölgesi olduğunu ifade eden Schmitz, iklim değişimini önlemek için çalışmak istediklerini, “Çevre Koruma Yasası” doğayı korumaya özen göstereceklerini söyledi.

Schmitz, kömüre dayalı elektrik üretimini sona erdirmek, inovasyonu teşvik etmek istediklerini ifade ederek, “Bu konuda dünyaya örnek olmalıyız, fikirlerin geliştirilmesi için bu konuda araştırma yapan yetenekli şirketlerimiz var. Fikirlerle para kazanabilir ve dünyada örnek olabiliriz, böylece çevre korumayı teşvik edebilir ve istihdam yaratabiliriz” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli