Fransa'da yerel seçimler sıkı koronavirüs tedbirleri altında yapılıyor

15-03-2020
Rûdaw
Etiketler Fransa Seçim Koronavirüsü
A+ A-

Haber Merkezi - Fransa'da yerel seçimlerin ilk turu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri altında bugün yapılıyor.

Ülkede, yerel seçimlerde 47,7 milyon seçmen, tercihini ortaya koyacak. Koronavirüs salgınının etkili olduğu ülkede, seçim merkezlerinde gerçekleşecek oy kullanma işlemi yerel saatle 08.00'da başlayacak ve 20.00'da sona erecek.

Seçimlerde, 20 bin 765 listede 902 bin 465 aday yarışacak. İkinci turu 22 Mart Pazar günü düzenlenecek seçimlerde, 34 bin 967 belediyenin yöneticileri belirlenecek.

İlk turun resmi olmayan sonuçları, seçim yasaklarının sona erdiği 20.00'dan itibaren medyada duyurulacak.

Yeni tip koronavirüse karşı önlemler

Fransa bir yandan da virüs salgınıyla mücadele ediyor. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni tip koronavirüs salgınına rağmen seçimleri iptal etmeme kararı almıştı.

En fazla virüs vakasına sahip Avrupa ülkeleri arasında yer alan Fransa'da, oy kullanma işlemi yapılacak seçim merkezlerinde salgının yayılmasını önlemek için bir dizi önlem alınacak.

Hükümetin aldığı kararla, seçmenler, oy kullanmak üzere geldiği seçim merkezlerine girerken maske takacak ve dezenfektan jel kullanacak.

Oy kullanmak için sırada bekleyen kişilerin arasında en az 1 metre mesafe korunacak. Fransızlar, oy kullanma işlemi için kendi kalemlerini getirebilecek.

Seçim merkezlerinde yoğunluk oluşmaması ve çok sayıda kişinin bir arada bulunmasını önlemek için vatandaşlara 09.00-11.00 ila 13.00-16.00'da oy kullanmaları tavsiye edildi.

Sandıklarda görevli kişilerden sıklıkla ellerini yıkaması ve seçmenlerle hiçbir fiziksel temas kurmaması istendi.

Seçim merkezleri, yarım saatte bir temizlenecek.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli