Mesrur Barzani ile Sergey Lavrov bir araya geldi

Münih (Rûdaw) - Kürdistan Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Münih’te bir araya geldi.

 

 Mesrur Barzani başkanlığındaki Kürdistan heyeti Münih Güvenlik Konferansı’na katılmak için dün Almanya’ya gitmişti. Heyette Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti Almanya Temsilcisi Dılşad Barzani de bulunuyor.

 

Münih’te bulunan Barzani ile Sergey Lavrov bugün bir araya geldi.

 

Barzani’nin Münih Güvenlik Konferansı’na katılan çeşitli ülke yetkilileri ile ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.

 

Münih Güvenlik Konferansı

 

“Güvenlik Politikasının Davos’u“ olarak adlandırılan Münih Güvenlik Konferansı 1963’ten bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

 

Bu yıl Bayerischer Hof otelinde yapılacak olan konferansa katılacak 500 kişilik katılımcı listesinde, 40 devlet başkanı ve başbakanla birlikte 100 bakan yer alıyor. Katılacağını bildirenler arasında Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi ayrıca ABD Başkan Yardımıcısı Mike Pence, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rusya ise Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Muhammad Zarif ve Pekin’den Komünist Partisi’nin en üst düzey dışişleri siyasetçisi Yang Jiechi de katılacak.

 

Konferans gündemi

 

Bu yılki konferans gündeminde ABD ile Rusya arasında orta menzilli füzelerin yasaklanmasını öngören Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’nın (INF) bozulması riskleri, Batı’nın, İran konusunda izleyeceği yol, Transatlantik ittifakın geleceği ve Brexit kargaşasıile ve popülizmin yükseliş döneminde Avrupa’nın durumu ele alınacak.