Pentagon: ABD - DSG ortak operasyonları yeniden başladı

Haber Merkezi - Türkiye'nin Kürdistan Bölgesi ile Rojava ve Suriye kuzeydoğusuna yönelik hava harekatı sonrası DSG ile ortak devriyelerini azaltan ABD, ortak devriyelere yeniden başladığını duyurdu.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Türkiye'nin Rojava ile Suriye’nin bazı bölgeleri ve Kürdistan Bölgesi sınırlarına yönelik hava harekatının ardından devriyelerini azaltan ABD ordusunun Demokratik Suriye Güçleri  ile devriyeleri yeniden başlattığını açıkladı.

Günlük basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Ryder, Türkiye’nin Rojava’ya yönelik olası kara harekatı konusundaki sorular üzerine yorum yapmayacağını belirterek, “ABD adına şunu ifade edebilirim, Suriye Demokratik Güçleri ile ortak operasyonlarımız yeniden başladı. 9 Aralık itibarıyla tam bir şekilde başladı. Tekrar söylüyorum, orada yerel ortaklarla çalışma odağımız IŞİD’in yeniden toparlanmaması üzerinedir” ifadelerini kullandı.

A BD'nin Rojava ile Suriye'de yaklaşık 900 askeri bulunuyor.

Amerikan askerleri genellikle Rojava ve Suriye’nin kuzeydoğusunda IŞİD'e karşı Suriye Demokratik Güçleri'yle (DSG) birlikte çalışıyor.

13 Kasım’da 6 sivilin ölümüne neden olan İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki patlama ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 20 Kasım’da DSG kontrolündeki Rojava ile Suriye’nin kuzey doğusu ve Kürdistan Bölgesi sınırlarına yönelik hava harekatı düzenlemişti. “Pençe Kılıç Harekatı” adı verilen operasyon nedeniyle ABD ordusu ve DSG güçleri bölgedeki ortak devriyelerini azaltmıştı.