Oyların yeniden sayıldığı Georgia eyaletinde Biden galip geldi

14-11-2020
Rûdaw
Etiketler ABD Joe Biden Donald ABD Başkanı Donald Trump
A+ A-

Haber Merkezi – ABD'nin 46. başkanı seçilen Joe Biden, oyların yeniden sayıldığı Georgia eyaletini kazanarak delege sayısını 306’ya yükseltti.

CNN'in projeksiyonuna göre; ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden, yaklaşık 30 yıldır Cumhuriyetçilerin 'kalesi' olan Georgia'yı kazandı. Biden, Bill Clinton'ın 1992'deki başarısından bu yana Georgia'da zafer kazanan ilk Demokrat aday oldu.

Biden, bu zaferle hanesine 16 delege oyu daha ekleyerek, delege sayısını 306'ya yükseltmiş oldu. Bu sayı, Başkan Donald Trump'ın kazandığı 2016'da sahip olduğu toplam delege sayısına denk geliyor.

CNN'in Kuzey Carolina'yı kazanacağını öngördüğü Başkan Trump ise, delege sayısını 232’ye yükseltmiş oldu.

Biden, delege sayısını 306’ya çıkarırken Trump ise 20 Ocak'tan sonra başkan olmayabileceğini kabullenmeye yaklaştığının sinyallerini verdi.

Seçimlerden bu yana bir hükûmet değişikliği ihtimalini hiç dile getirmeyen Trump, Biden hükûmetinin göreve geldikten sonra bir ulusal karantina ilan edebileceğini ifade etti.

Beyaz Saray Gül Bahçesi'nde gazetecilere açıklamalarda bulunan 45. ABD Başkanı Trump, "İdeal olarak karantinaya girmeyiz" dedi.

Trump, "Şahsım, yanı bu hükûmet bir karantina kararı almayacak. Umarım gelecekte ne olursa olsun böyle olur" dedi ve ekledi; "Görevde hangi yönetim olacağını kim bilir".

Trump bu sözlerden sonra, "Sanırım ne olacağını zaman gösterecek. Ancak benim yönetimimde karantina kararı alınmayacağını söyleyebilirim" diye konuştu.

"Warp Speed Operasyonu" hakkında konuşan Trump, Nisan ayına kadar tüm nüfusa yetecek kadar aşıları olacağına inandıklarını ve kısa sürede Pfizer-BioNtech aşısına acil durum onayı verileceğini söyledi.

Cumartesi günü ABD'nin önde gelen tüm medya kuruluşları, Demokrat aday Joe Biden'ın 270 delegeye ulaşarak ABD'nin 46. Başkanı seçildiğini duyurdu.

Trump, bunun resmi sonuçlar değil, medya projeksiyonları olduğunu ifade ederek hâlâ yarıştan çekilmedi ve Biden'ı tebrik etmedi. Trump, Biden'ın lehine on binlerce "yasa dışı" oyun sayıldığını iddia ediyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli