Pentagon Sözcüsü: İran'ın olası saldırısına hazırız

14 saat önce
Etiketler Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder İran İsrail DSG DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi
A+ A-

Washington (Rûdaw) -  ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Orta Doğu'daki durumun "çok ciddi" olduğunu, bununla birlikte, ABD'nin olası bir İran saldırısına "hazır" olduğunu açıkladı.

Pentagon Sözcüsü General Pat Ryder, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ryder Rûdaw TV Washington Temsilcisi Diyar Kurda’nın Demokratik Suriye Güçleri(DSG) ve ABD kuvvetlerinin Suriye’de bulunmasına ilişkin sorularına yanıt Verdi.

"IŞİD odak noktamız, DSG bu mücadelenin temel ortağı"

Pentagon Sözcüsü Ryder bu konuda şunları söyledi:

“Suriye'deki ABD güçlerinin odak noktası IŞİD'in kalıcı yenilgisi. Ve odak noktamız olmaya devam edecek. Bildiğiniz gibi DSG bu mücadelenin iyi ve temel ortaklarından bir tanesi. Bu, SDG ile ilişkimizin ve iş birliğimizin temeli olmaya devam ediyor.”

ABD güçlerinin Suriye’deki varlığının devam edeceğine vurgu yapan Pat Ryder sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suriye, büyük bir kısmının esasen yönetilmeyen bir alan olarak kabul edildiği gerçeği göz önüne alındığında, uzun yıllardır IŞİD gibi grupların kışkırtılmasına olanak sağlayan şey budur, bir zorluk olmaya devam ediyor. Ancak Suriye'deki ABD varlığı ve Suriye'deki odak noktamız IŞİD'in kalıcı yenilgisidir ve bu nedenle bu olmaya devam edecektir.”

İran’ın İsrail’e misilleme olasılığı

Bu hafta İran'ın İsrail'e misilleme yapmasının mümkün olup olmadığı sorusuna Ryder, "Kesinlikle mümkün" cevabını verdi.

Pentagon Sözcüsü, "(Muhtemel saldırıyı) ciddiye almamız gerektiğini ve bunu yaptığımızı söylemek dışında, ne zaman saldıracaklarını tahmin etmeye veya spekülasyon yapmaya çalışmayacağım. Bu yüzden hazırlıklı olacağız ve hazırız" ifadesini kullandı.

Pat Ryder, ABD'nin durumu yatıştırmak, güçlerini korumak ve İsrail'in savunmasını desteklemek istediğini yineledi.

"Diplomasinin işe yaraması için her zaman zaman vardır"

Pentagon Sözcüsü Pat Ryder, bölgede kimsenin "gerilimin tırmandığını görmek istemediği ve mevcut durumun bölgesel bir çatışmaya dönüşmesini arzulamadığını" belirtti.

"Diplomasinin işe yaraması için her zaman zaman vardır." diyen Ryder, bununla birlikte, "Yani, umarım, kendimizi bu yetenekleri kullanmak zorunda kalacağımız bir durumda bulmayız. Ancak İsrail'in savunmasında kullanmamız gerekirse, kullanacağız." diye ekledi.

Ryder şunları söyledi:

"Burada yapmaya çalıştığımız şey, daha geniş bir bölgesel çatışmayı caydırmak, İran'ın misilleme yapma ve potansiyel olarak ezici bir güç kullanma tehdidinde bulunduğu çok gergin bir Orta Doğu'da bölgesel bir savaşı önlemek ve İsrail'in savunmasına yardımcı olma taahhüdümüzde yine çok net olduk."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli