Amerikalı vatandaştan ilginç iddia: Elinde silah olan birini ihbar ettik, kulak asmadılar

Dün 09:09
Rûdaw
Etiketler ABD Donald Trump Saldırı Amerika Birleşik Devletleri ABD Gizli Servisi
A+ A-

Haber Merkezi - Trump'a saldırının yankıları sürerken, BBC'ye konuşan bir görgü şahidi çok tartışılacak bir iddiada bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump’a Cumartesi günü Pennsylvania eyaletinde yapılan saldırının yankıları sürerken, bir görgü şahidi İngiliz BBC televizyonuna verdiği mülakatta ABD Gizli Servisi'ne (United States Secret Service) saldırganı bildirdiğini ama güvenlik güçlerinin kendisine kulak asmadığını iddia etti.

Evi Butler şehrindeki miting alanına yakın olan Greg isimli görgü şahidi, BBC muhabirine mitingi takip etmek için görüş açısı müsait olan ve yüksekte bir yere geçtiklerini söyledi.

“Trump’ın sesini duyduğumuzda ağaçların yanına, gölgeliğe gideriz ve mitingi dinleriz diye düşündük” diyen görgü şahidi, bulundukları alandan Trump’ı göremediklerini ama duyabildiklerini söyledi.

“Trump konuşmaya başladıktan beş ila yedi dakika sonra - tabi ki tam dakikasını bilemem ama tahmin ediyorum - yanımızdaki binaya tırmanan bir adam fark ettik” diyen Greg isimli bölge sakini, saldırganın kendilerine 50 feet (15 metre) uzaklıkta olduğunu ifade etti.

“Onu çok net bir şekilde elinde tüfekle görebiliyorduk” diyen şahit, polislerin yerde olduğunu ve sağa sola koşuşturduğunu belirtti.

Polislere “Hey, burada elinde tüfek olan bir adam var” dediğini söyleyen Greg isimli görgü şahidi, polislerden bir karşılık alamadıklarını ve güvenlik güçlerinin “olan bitenden haberi olmadığını” belirtti.

“Ben o sırada şunu düşündüm: Trump niye hala konuşma yapıyor, niye onu sahneden indirmediler? Ben iki-üç dakika boyunca saldırgana işaret ediyorum, Gizli Servis bize ahırın tepesinden bakıyor, ben o çatıya işaret ediyorum, orada öylece duruyor… Sonra bir bakmışsınız, beş el ateş açılmış.”

BBC muhabirinin “o atışların çatıdaki o adamdan geldiğine eminsiniz yani” demesi üzerine “yüzde yüz” cevabını veren görgü şahidi, Gizli Servis’in bölgenin yapısı gereği saldırganı görmemiş olabileceğini belirtti.

“Peki neden buradaki tüm çatılarda Gizli Servis elemanları yok? Burası büyük bir alan değil.”

Muhabirin, ateş açılmasından sonra saldırgana ne olduğunu sorması üzerine bölge sakini, Gizli Servis’in adamın “kafasını uçurduğunu” belirtti.

Trump, Pensilvanya eyaletinin Butler şehrinde Cumartesi günü bir seçim mitingi esnasında saldırıya uğradı.

Patlama seslerinin duyulmasının ardından kürsüde Trump'ın sağ kulağını tuttuğu görülürken, sonrasında Gizli Servis görevlilerin koştuğu kameralara yansıdı.

Saldırının ardından Trump'ın durumunun stabil olduğunu belirten Gizli Servis olayın bir suikast girişimi olup olmadığı hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.

Olayın ardından yaptığı açıklamada, Trump durumunun “iyi” olduğunu, bir sağlık kuruluşunda muayeneden geçtiğini bildirdi.

Olayın ardından açıklama yapan savcılık, silahlı saldırganın ve mitinge katılan en az bir kişinin öldürüldüğünü söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli