Biden- Erdoğan görüşmesi öncesi Bloomberg: Batı toleransın sonuna gelindiği gösterilmeli

14-06-2021
Rûdaw
Etiketler Bloomberg Biden Erdoğan
A+ A-

Haber Merkezi - ABD merkezli yayın kuruluşu Bloomberg, bu akşam gerçekleşmesi beklenen Biden-Erdoğan görüşmesi öncesi Türkiye’ye karşı ABD yönetimini ve NATO’yu sert önlemler almaya çağıran dikkat çekici başyazı yayınladı.

“Yayın kurulu” imzalı yazıda “Batı, Türkiye'nin saldırganlığına toleransın sonuna gelindiğini göstermeli” denildi.

“Biden, Türkiye ile Gordiyon düğümünü kesmeli” başlıklı yazıda, Erdoğan’ın batı ile dostluğu geri plana attığına dikkat çekilerek, “Türkiye Batı’yı uzun bir süredir terk etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkesini Batı’nın isteklerine karşı olan bir güç eksenine yaklaştırdı, bu ülkeler de Çin, Rusya ve İran. Ülkenin seçilmiş lideri olarak bu onun kararı. Fakat Erdoğan aynı zamanda Batı’nın askeri ortaklığı ve ekonomik birliklere üyelikleriyle korumayı da istiyor. Erdoğan Türkiye’nin NATO üyesi olarak kalmasına devam etmesini istiyor fakat aynı zamanda birliğe zarar verebilecek silah sistemlerini satın alıyor ve diğer üye ülke liderlerine hakaret ediyor. AB ile karşılıklı güven ararken, milyonlarca mülteciyi Avrupa’ya salmakla tehdit ediyor” ifadeleri yer aldı.

“Batı, toleransın sonuna gelindiğini göstermeli”

“Batı, Türkiye’nin saldırganlığına toleransın sonuna gelindiğini göstermeli. Bunu en iyi yapacak ortam da NATO, orada Erdoğan’a sabır zaten çok az. Erdoğan ve Biden 14 Haziran’da görüşecek. Erdoğan özellikle ABD karşıtı saldırgan sözleriyle gündeme gelmişti. Bu saldırganlık Başkan Donald Trump’ın toleransıyla karşılanmıştı. Fakat şimdi Biden sorumluluğu üstlenerek Erdoğan’a Türkiye’nin her ikisine de sahip olamayacağını açıkça göstermeli… Türkiye’ye üye ülke (NATO) olarak istenmediğini söylemenin farklı yolları var. Büyük İskender’in kılıcını vurarak çözdüğü Gordiyon düğümünün olduğu yer, günümüz Ankarası’ndan bir saat uzakta. Türkiye’nin Batı ile olan ilişiğini kesmek ise çok daha açık bir taahhüt olur” denildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli