‘PKK ve cemaat hakkında bilgi toplayan’ şüpheli hakim karşısına çıkacak

14-04-2022
Rûdaw
Etiketler Almanya PKK Gülen Cemaati Türkiye
A+ A-

Haber Merkezi - Almanya'da PKK ve Gülen cemaati üyeleri hakkında istihbari bilgileri topladığı belirlenen bir Türk vatandaşı hakkında “casusluk ve silah yasasını ihlal” suçlamalarıyla iddianame hazırlandı. Zanlın hakkındaki dosya şimdi mahkemeye gidecek.

Almanya’da Federal Savcılık, Türkiye vatandaşı Ali D. hakkında “gizli istihbari casusluk faaliyeti” ve “silah yasasının ihlali” suçlamalarıyla iddianame hazırladı.

Alman Der Spiegel'in haberine göre, iddianame, 17 Mart 2022 tarihinde Düsseldorf Eyalet Yüksek Mahkemesi’nin Devleti Koruma Senatosu’na sunuldu.

Haberde zanlının biri PKK’li diğer ikisi Gülen cemaati üyesi olduğunu düşündüğü üç Alman vatandaşı hakkında topladığı bilgileri Türk istihbarat servislerine aktardığı ileri sürüldü.

Zanlının ayrıca üç kişi hakkında daha istihbarat servislerine iletmek üzere bilgi topladığı belirtildi.

Şahsın kendisiyle benzer görüşteki insanları casusluk faaliyetine kazanmak amacıyla Almanya’da poligonda atış talimleri yaptığı, bu yolla bir kişiyi muhbir olarak kazandığı ve bu kişiden Eylül 2021’de poligonda kullanılmak üzere cephane aldığı iddia edildi.

Der Spiegel'in haberine göre, müfettişler Ali D.'nin evinde bir tabanca, 200 adet gerçek mühimmat ve Gülen cemaati taraftarlarının  isimlerinin yer aldığı belgeler buldu.

17 Eylül 2021 tarihinde Düsseldorf’ta gözaltına alınan Ali D.’nin 18 Eylül’den beri Düsseldorf İdare Mahkemesi’nin tutuklama kararı uyarınca tutuklu olduğu belirtiliyor.

Tutukluluk halinin 8 Kasım 2021’den bu yana da Federal Adalet Mahkemesi soruşturma hâkiminin kararı uyarınca sürdüğü kaydediliyor. Ali D. hakkındaki soruşturma 29 Eylül 2021’den bu yana Federal Başsavcılık tarafından yürütülüyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli